מגה מבנים
מדורים
בנייה לגובה
לעמוד קודם

גורדי שחקים ירוקים

20/10/2021
זמן קריאה: 2 דק'

הצורך לשנות דפוסי ייצור ובנייה לטובת חלופות אקולוגיות וסביבתיות כבר נותן את אותותיו במקומות רבים. עד כה התרגלנו שערכים אקולוגיים דוחקים הצדה את השיקולים האסתטיים והעיקרון הוא פשוט - קודם קיימות, אחר כך יופי. אלא שיופי וקיימות לאו דווקא סותרים זה את זה. הם גם יכולים ללכת יחד. מגזין העיצוב הוותיק architecturaldigest.com אסף תשעה גורדי שחקים מרחבי העולם שמגלמים את החיבור הלא מובן מאליו בין אסתטיקה לאקולוגיה.

מגדל הבנק של אמריקה (Bank of America Tower): המגדל שניצב בניו יורק סיטי הוא חלוצי בתחום הקיימות וכולל זיגוג חלונות מרצפה לתקרה שלוכד חום וממקסם את האור הטבעי. כמו כן, בבניין מותקנת מערכת לאיסוף מי גשמים ולשימוש חוזר בהם במערכות הבניין.

בניין שנגחאי (Shanghai Tower), הבניין השני בגובהו בעולם ומתנשא לגובה 632 מטר. כולל טכנולוגיית "עור שני שקוף" שמבוססת על שמשת זכוכית כפולה שמקטינה משמעותית את טביעת הפחמן של המבנה. התאורה החיצונית של הבניין מופעלת על ידי גנרטורים שפועלים באנרגיית רוח.

מגדל הסחר בבחריין ((World Trade Center: כולל מאפיינים אקולוגיים כמו גשרים עיליים שעליהם טורבינות רוח שמייצרות חשמל מרוחות המדבר העזות שנושבות שם.

 

מימין: מגדל הבנק של אמריקה, במרכז: בניין שגחאי, משמאל: מגדל הסחר בבחריין

 

מגדל הפיקסל ((Pixel Building במלבורן אוסטרליה: בניין מורכב מפנלים צבעוניים ממוחזרים ומספק לדייריו שליטה מוחלטת באור. בכך הוא הפך למבנה בעל הנייטרליות הפחמנית הראשון באוסטרליה.

מגדל טייפי 101 ((Taipei 101 משתמש בהתקני זרימת מים נמוכה וכך צריכת המים במגדל מופחתת ב-30% ביחס לממוצע של בניינים אחרים.

מגדל סנטרל פארק 1 ( (One Central Parkהמבנה מכוסה בצמחייה מ-35 זנים שונים שלוכדת פחמן דו חמצני, משחררת חמצן ומספקת צל כך שעלויות הקירור קטנות יותר.

 

מימין: מגדל טייפי 101, משמאל: מגדל סנטרל פארק

 

מלון אואזיה (Oasia Hotel), סינגפור: קירות המבנה שהוקם ב-2016 כוללים המון חרכים ונקבוביות בצורה שמאפשרת חדירת אוויר והפחתה בעלויות הקירור.

 

מלון אואזיה

 

פארק אפל בקופרטינו, קליפורניה Apple Park, Cupertino California)): מבנה זה, שצורתו עיגול מושלם, מתבסס כולו על אנרגיה מתחדשת ובעיקר על אנרגיה סולרית שמתקבלת הודות ללוחות הסולריים שמכסים את הגג. בין המסדרונות יש מערכת סוככים שמגנה על העובדים מפני השמש ובין הסוככים ישנה מערכת אוורור שמעבירה אוויר פנימה והחוצה. באמצעות מגוון חיישנים נשמרת במבנה טמפרטורה אחידה של 25-20 מעלות.

 

פארק אפל

 

טחנת הכוח קופנהיל בקופנהאגן, דנמרק (CopenHill): מדובר בתחנת כוח שהיא גם מתקן לניהול אשפה שמייצר חשמל מדלק תולד פסולת. מדי שנה המתקן שורף 400000 טון של פסולת ומייצר כך אנרגיה נקייה שמספיקה ל-60000 משקי בית בסביבה. בנוסף, מאחר שדנמרק הקרה והמושלגת בחורף היא ארץ מישורית ונטולת אתרי סקי, הוקם על גג המבנה מסלול סקי ענק שהכניסה אליו מתאפשרת מתוך המבנה.


מקור: www.architecturaldigest.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן