מערכת בקרה חדשה לרולרים
חברת אמאן (Ammann) שמתמקדת בפיתוח של ציוד מכני הנדסי וציוד טכני לאתרי בנייה, הודיעה על שדרוג מערכות אלקטרוניות וממוחשבות קיימות והשקה של מערכות חדשות. מערכת הדחיסה החכמה Compaction Expert קיבלה כמה שדרוגים ממשיים, והחשוב ביותר הוא ממשק בקרה והתאמה אוטומטית של אמפליטודה ותדר העבודה. מעכשיו המערכת, שידועה גם בשמה הקצר ACEpro, מתאימה גם לרולרים, לרולרים שעובדים עם אדמה ולמכונות לסלילת אספלט.
הגרסה החדשה של מערכת ACEpro מכוונת את תדר הפעילות בין 38 ל-55 הרץ ואת האמפליטודות בטווח של 0 עד 0.035 אינץ'. מערכת הבקרה החדשה מתוכננת בשביל למנוע מעברים מיותרים ולהפחית את הסיכוי לדחיסת יתר. היא עוזרת למפעילים לנטר את איכות החומר ולהתאים את עוצמת הדחיסה של תוף הרולר לסביבת העבודה. המערכת נגישה דרך מסך מגע גדול (10 אינץ').
המפעילים יכולים לבחור בין שלושה מצבי פעילות. המצב האוטומטי מפעיל בקרה והתאמה אוטומטית בהתאם לשיטת העבודה של המכונה. המערכת מזהה את שטח העבודה ואת חומרי העבודה והשכבות. מצב הפעילות השני, הידני, מאפשר למשתמש להגדיר פרמטרים לעבודות דחיסה ויישור בהתאם להרגלי העבודה ולהגדרות שמבוססים על חוויית ההפעלה האישית. במצב הידני אפשר להתאים את מערכת הבקרה לצרכים ולמשימות ספציפיות של אתרי העבודה. במצב הפעילות ההשלישי, מצב משתמש, הגדרות הפרמטרים מבוססות על הפעלות קודמות של המכונה.