מגה מבנים
ניוזלטר מגה מבנים
מגה מבנים גיליון 17
לעמוד קודם

רוכשי דירות תובעים מיליונים מקבוצת גבאי

11/09/2022
זמן קריאה: 2.5 דק'

28 תושבי רמת השרון, שרכשו דירות בבניין יוקרה בשדרות ביאליק 37 בעיר, הגישו באמצעות עו"ד גיל אדר תביעה במיליוני שקלים, לפיצויים והחזר שכר טרחה אשר שילמו לטובת רישום הבית המשותף, נגד חברת הבנייה אלה אמה יזמות בע"מ מקבוצת גבאי אשר בנתה את הבניין.

לטענת עו"ד אדר, זה כחמש שנים שהחברה הנתבעת לא מבצעת את רישום הבית המשותף ואת זכויות הדיירים בדירותיהם במרשם המקרקעין (טאבו), למרות שהתחייבה לכך בחוזה ואף גבתה לשם כך כספים רבים.

על פי התביעה, בין דצמבר 2013 למאי 2017, רכשו התובעים, בנפרד, דירות מהחברה, בפרויקט בוטיק שהקימה ברמת השרון. בהסכמי המכר התחייבה החברה לרשום בטאבו את הבית המשותף ואת זכויות הדיירים בדירותיהם בפרק זמן של 24 עד 30 חודשים ממועד מסירת הדירות. לצורך הרישום נדרשו רוכשי הדירות לשלם במשותף למשרד עורכי הדין של החברה שכר טרחה בסך 697 אלף שקלים.

אולם חרף פניות חוזרות ונשנות, עד עצם ימים אלה - מועד הגשת התביעה - החברה לא ביצעה את הרישום מסיבות שאינן ברורות.

עו"ד אדר טוען בתביעה, כי אי הרישום בטאבו מסב לבעלי הדירות נזק כספי כולל של יותר משבעה מיליון שקלים בשל ירידת ערך דירותיהם. תחשיב הנזק הוא חלק מהשומה שצורפה לכתב התביעה. לדבריו, מנתוני השומה עולה, כי בעלי החברה הנתבעת רכשו בשנת 2020 דירה בבניין בסכום של 4.5 מיליון שקלים, ואילו דירה זהה נמכרה ארבע שנים קודם לכן ב-6.9 מיליון שקלים - ירידת ערך של כ-35 אחוז.

בתביעה מודגשת החשיבות שברישום בית משותף בטאבו בשל שלוש סיבות עיקריות. ראשית, הדירות בבניינים שאינם רשומים כבתים משותפים סובלות מירידת ערך לעומת דירות שהזכויות בהן רשומות כנדרש; שנית, דירות שאינן רשומות כחוק עוברות תהליכי מכירה ארוכים יותר בשל חששם המוצדק של רוכשים פוטנציאליים. שלישית, הבנקים מקשים על בעלי דירות שאינן רשומות בטאבו בכל הנוגע למתן הלוואות.

לדברי עו"ד אדר, רוכשים שהבנק נתן להם הלוואה כנגד הערת אזהרה, עלולים להימצא בהפרה מול הבנק הממשכן, שהחתים אותם על התחייבות לרישום המשכנתא בטאבו בתוך שנה מיום מתן ההלוואה.

 

 

בתביעה מבקשים בעלי הדירות מבית המשפט להורות לחברה ולעורכי דינה להשלים את הליכי הרישום של הבית המשותף במרשם המקרקעין, ולאחר מכן להעביר את זכויות הבעלות בדירות על שם הדיירים.

עוד מתבקש בית המשפט למנות את עו"ד אדר לכונס נכסים לצורך ביצוע הרישום והעברת הזכויות על הדירות, ולהורות לחברה לפצות את הדיירים, לצורכי אגרה בלבד, בסכום של 50 אלף שקלים לדירה, ובסך כולל של 950 אלף שקלים בשל ירידת ערך דירותיהם. כן מבקשים התובעים, כי יושב להם מלוא שכר הטרחה ששולם לעורך דינה של החברה לטובת רישום הבית המשותף וזכויותיהם בדירות, בסך 697 אלף שקלים.

התביעה הוגשה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.


עו"ד גיל אדר (adar-law.co.il) עוסק בכל תחומי המקרקעין ובליווי משקיעי נדל"ן ישראלים בעסקאות בחו"ל. בין השאר עוסק משרדו בניסוח חוזי שכירות ורכישת נכסים, עסקאות מכר, ייצוג בבתי משפט של רוכשים ומוכרים, איחורי מסירה, ליקויי בנייה ועבירות בנייה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
1.
19/09/2022
רישום בטאבו
מצבם לא רע אני גר בשכונה למעלה מעשרים שנה.עדין לא התחיל תהליך של רישום לטאבו. יש חילופי מכתבים בין היזם לבין המפקחת האזורית,התחזית עוד כמה שנים..
כותרת
תוכן