מגה מבנים
ניוזלטר מגה מבנים
מגה מבנים גיליון 18
לעמוד קודם

חברת הבנייה נטשה את הפרויקט ונעלמה

23/10/2022
זמן קריאה: 1 דק'

בעלי זכויות במקרקעין, ברחוב מירון 3 בתל אביב, שהתאגדו במסגרת קבוצת רכישה לצורך הקמת בניין מגורים על הקרקע, תובעים מיליון ש"ח מחברת הבנייה פ.גנור לבניה ופיתוח מכפר פורדיס. בכתב התביעה שהוגש לבית משפט השלום בת"א נאמר, כי הצדדים התקשרו בהסכם בנייה בחודש ינואר 2020, שבמסגרתו התחייבה הנתבעת לספק שירותי בנייה לתובעים לצורך הקמת בניין מגורים.

עד חודש נובמבר אשתקד, נאמר בתביעה, סיפקה הנתבעת שירותי בנייה לתובעים, פעלה לקידום הבנייה ועמדה בקצב הבנייה שהוגדר במסגרת ההסכם בין הצדדים. ואולם סמוך לחודש נובמבר אשתקד ובנסיבות שאינן ידועות לתובעים, חלה האטה בקצב הבנייה עד להפסקתה בחלוף כחודש ימים. אז נטשה הנתבעת את הפרויקט ללא התראה מוקדמת ותוך השארת ציוד ואי סדר במתחם. כל ניסיון ליצור עימה קשר עלה בתוהו.

בין לבין התברר כי בעלי הנתבעת מצויים בהליכי הוצאה לפועל, ואחד מהם מצוי בהליך של חדלות פירעון. עוד התברר, כי נגד הנתבעת מתנהלות 8 תביעות בהיקפים של מיליוני שקלים, וכי הנתבעת אינה פעילה או מצויה על סף חדלות פירעון.

לדברי התובעים, במצב העובדתי שנוצר וכדי לא לעכב את המשך הבנייה של בניין המגורים, הם פעלו לאיתור קבלן חלופי המשלים את בניין המגורים במקום הנתבעת. ואולם עקב מחדלי הנתבעת והתרשלותה, נגרם להם נזק כספי בגין הפסקת הפרויקט ושינוי מועד האכלוס, המתבטא באיחור של 15 חודשים במסירה, וכן בגין עלויות החלפת הקבלן בפרויקט.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן