מגה מבנים
ניוזלטר מגה מבנים
מגה מבנים גיליון 67
לעמוד קודם

דיירים התנגדו להגבהת הבניין

15/09/2024
זמן קריאה: 2 דק'

משהב חברה לשיכון בניה ופיתוח מפ"ת וקבוצת מבני אופיר מקדימה, יזמיות של פרויקט פינוי-בינוי רחב היקף במתחם המצוי מצפון לרחוב ערבי נחל וממזרח לרחוב אריאל שרון (מתחם הסיטי) בגבעתיים - אחד ממיזמי הפינוי-בינוי הראשונים והגדולים במדינה - הגישו תביעה חוזית-נזיקית לתשלום פיצויים מוסכמים על סך 4.5 מיליון ש"ח נגד 13 דיירים במתחם האמור.

במסגרת המיזם האמור מוקמות 528 יחידות דיור בארבעה בניינים חדשים לאחר פינוי שבעה בנייני "רכבת" ישנים אשר כללו 126 יחידות דיור. עד היום הושלמו בנייתם של שלושה בניינים הכוללים 74 קומות ו-385 דירות, ומחודש אוקטובר אשתקד החלה בנייתו של הבניין הרביעי שיכלול 30 קומות ו-144 דירות. הבניין השלישי שהוקם והבניין הרביעי המוקם בימים אלה הם במסגרת מיזם משותף של התובעות וחברת י.ח. דמרי בניה ופיתוח.

הנתבעים בכתב התביעה הם בעלי דירות בבניין השני בפרויקט, שהם פחות מ-2% מכל בעלי הדירות בפרויקט, אשר התקשרו עם התובעות בהסכמים לרכישת דירות. לדברי התובעות, לנוכח טיבו והיקפו של הפרויקט, ברור היה כי לצורך תכנונו והוצאתו אל הפועל יידרשו שינויים תכנוניים רבים, ולפיכך הוסכם עם הנתבעים כי הם ישתפו פעולה ולא יתנגדו לשינויי התוכניות החלות על המתחם, למעט במקרים שבהם יהיה בשינוי כדי לפגוע בשטח יחידות הדיור שרכשו, צורתם ומיקומם.

ואולם, נטען בכתב התביעה, לאחר שהנתבעים קיבלו את דירותיהם בבניין 2 בפרויקט, הם פנו לפגוע בהמשך קידומו של הפרויקט תוך הפרה יסודית של ההסכמים שעליהם חתמו, ויצאו למאבק נגד בנייתו של בניין 3 שבו 21 קומות.

הנתבעים הגישו התנגדות לתוכנית המפורטת שנועדה להשוות את הגובה של בניינים 3 ו-4 באופן ששניהם יכללו 31 קומות, וטענו בין השאר כי הגבהתו של בניין 3 ל-31 קומות אינה עולה בקנה אחד כביכול עם הוראות התב"ע ופוגעת באיכות חייהם. התנגדותם נדחתה על ידי הוועדה המקומית.

לאחר מכן הגישו הנתבעים בקשה להארכת מועד להגשת ערר לוועדת הערר לתכנון ובנייה נגד היתר הבנייה לבניין 3 כבן 26 קומות. הבקשה נדחתה.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א נאמר עוד, כי הנתבעים הגישו לאחר מכן ערר לוועדת הערר על החלטת הוועדה המקומית לדחות את התנגדותם לתוכנית. הערר נדחה.

לטענת התובעות, הנתבעים היו המתנגדים היחידים לתוכנית המפורטת, ובכך גרמו להקפאה של כ-23 חודשים בקידומה של תוכנית זו ולעיכוב של 23 חודשים בפרסומה של התוכנית למתן תוקף (אישורה).

עקב כך נגרם להן עיכוב בפרויקט שהסב להן נכון לחודש נובמבר 2020 נזק כספי בסך חמישה מיליון ש"ח, שהוא נכון להיום שישה מיליון ש"ח, אולם לפנים משורת הדין בחרו התובעות לבסס את תביעתן על סכום הפיצויים המוסכמים בלבד, שנקבעו בהסכמי המכר שהפרו הנתבעים, סכום הנמוך בהרבה מהנזק הריאלי שנגרם להן עקב התנהלות הנתבעים.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן