מגה מבנים
ניוזלטר מגה מבנים
מגה מבנים גיליון 74
לעמוד קודם

תביעת מיליונים על איחור במסירת 65 דירות

12/12/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

האם חברת שערי בית שמש מתעלמת ממצוקתם של עשרות רוכשי דירות שרכשו ממנה דירות בפרויקט מחיר למשתכן בבית שמש?

כך נטען בתביעה שהוגשה לאחרונה נגד החברה על ידי 65 משפחות אשר רכשו דירות בפרויקט המגורים בשכונת איילת השחר ברמת בית שמש ד'3. התביעה, בסכום של 5.2 מיליון שקלים, הוגשה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז בלוד, בטענה לאיחור ניכר במסירת הדירות בפרויקט.

את רוכשי הדירות מייצג עו"ד עמנואל יוזוק ממשרד עורכי הדין יוזוק-מלכין, המתמחה בין השאר במיצוי זכויות של רוכשי דירות חדשות בתביעות איחור במסירת דירות.

לדברי עו"ד יוזוק, בשנת 2020 ואילך חתמו התובעים על הסכמי מכר עם חברת שערי בית שמש. לרוכשי הדירות במסגרת תוכנית "מחיר למשתכן" נקבע מועד מסירה ל-31 באוקטובר 2022, עם אפשרות להארכה אם היתר הבנייה לא יתקבל עד 1 בפברואר 2020. לרוכשי השוק החופשי נקבע מועד המסירה ל-32 חודשים מקבלת היתר הבנייה או 36 חודשים מיום חתימת ההסכם, המוקדם מהם.

התביעה נוגעת למספר בניינים בפרויקט ול-65 דירות במגוון גדלים. חלק מהרוכשים זכו בדירות במסגרת הגרלות "מחיר למשתכן", ואחרים רכשו את הדירות בשוק החופשי. כולם התקשרו עם החברה בהסכמי מכר שקבעו במפורש את מועדי המסירה ותנאי הפרויקט.

חוק המכר קובע, כי במקרה של איחור במסירת דירה של יותר מ-60 ימים מהמועד הקבוע בהסכם, הרוכשים זכאים לפיצויים ללא הוכחת נזק. הפיצוי מחושב כ-150% מדמי השכירות החודשיים של דירה דומה באזור, בעבור כל חודש או חלק ממנו של האיחור, מהיום הראשון לאיחור ועד למסירה בפועל.

65 משפחות פנו לעו"ד עמנואל יוזוק, אשר הגיש בשמן את התביעה נגד חברת שערי בית שמש לבית המשפט המחוזי בלוד. התביעה מתמקדת באיחורים מהותיים במסירת הדירות ובאי מתן פיצוי לרוכשים בהתאם להוראות החוק.

לטענת התובעים, האיחור במסירת הדירות הסב להם נזקים כלכליים ממשיים. רבים מהם נאלצו לשלם בו-בזמן הן את תשלומי המשכנתה והן את שכר הדירה החודשי, והדבר הכביד עליהם מאוד מבחינה כלכלית. חוסר הוודאות במועד המסירה הקשה עליהם לתכנן מעבר למקומות עבודה חדשים ולרשום את ילדיהם למוסדות חינוך באזור החדש.

בתביעה נטען, כי החברה סיפקה לתובעים תאריכי מסירה פיקטיביים שהתבררו כלא נכונים בכל פעם שמועד המסירה חלף. אחת הדירות נמסרה לרוכשיה, אך התגלו בה נזקי רטיבות קשים שאינם מאפשרים מגורים, ולכן גם היא נכללת בתביעה על איחור במסירה.

שערי בית שמש, החברה הנתבעת, טענה במכתב תשובה למכתב הדרישה הראשוני שנשלח אליה, כי האיחורים במסירת הדירות נגרמו מנסיבות שאינן בשליטתה. בין השאר ציינה החברה את פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", שהביאה לעצירת המעבר של פועלים מהשטחים ולעיכובים במתן טופס 4 על ידי העירייה. לטענתה, היא איננה אחראית לאיחורים אלה, שנגרמו בשל מצב החירום במדינה.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז בלוד, עו"ד יוזוק מבקש לחייב את החברה לפצות את רוכשי הדירות בסך כולל של 5,203,712 שקלים. סכום זה אינו סופי וצפוי להתעדכן בהתאם למועד המסירה בפועל של הדירות שטרם נמסרו לרוכשים. הסכום מורכב מפיצויים על פי חוק המכר בגין איחור במסירה, החזר הוצאות בעבור חוות דעת מומחה שנעשתה לצורך חישוב דמי השכירות הראויים ופיצויים נוספים.

לדברי עו"ד יוזוק, בית המשפט העליון כבר התייחס בפסיקתו לחשיבותו הקריטית של מועד מסירת הדירה לרוכש. על פי פסיקתו, איחור במסירת דירה עלול לגרום לרוכש נזקים כלכליים ומצוקה בשל חוסר ודאות, והודגשו בה פערי הכוחות בין רוכשי הדירות לחברות הקבלניות והצורך בהגנה על הרוכשים.

התביעה הוגשה בימים אלה לבית המשפט המחוזי בלוד. טרם הוגש כתב הגנה.


עו"ד עמנואל יוזוק ועו"ד רון מלכין ממשרד עורכי הדין יוזוק-מלכין ושות' oym.co.il מתמחים בעסקאות מקרקעין, בהתחדשות עירונית ובייצוג חברות ויחידים בסוגיות משפטיות בתחום הנדל"ן.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן