מגה מזון
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

כנס מקצועי על אבוקדו

14/09/2025
זמן קריאה: 3 דק'

עם פתיחת עונת קטיף האבוקדו 2026-2025 בישראל, הצפויה להניב יבול ארצי של 220 אלף טונות - בדומה ליבול אשתקד - התקיים כנס מקצועי, ביוזמת מפעל אבוקדו גל של החברה לפיתוח הגליל. השתתפו בו מנהלי חברות שיווק ומגדלי אבוקדו בגליל העליון.

אמיר בכר, מנכ"ל אבוקדו גל, סקר את ענף האבוקדו במטעי הגליל העליון, הצפויים להניב בעונה הקרובה 16,000 טונות פרי, והתייחס למגמת המעבר מגידול זני אבוקדו ירוקים לזנים משחירים - צבע קליפתם שחור וטעמם אגוזי. אלה צפויים להיות 36% מכל יבול זני האבוקדו שייקלטו העונה בבית האריזה לעומת 4% בלבד בעונת 2019/2018. בכך הם צפויים לעקוף את הזן הירוק פינקרטון, הנפוץ ביותר עד כה, שחלקו יהיה העונה 35% מכל הזנים לעומת 53% בעונת 2010/2018.

בכר הסביר, כי המהפך בהרכב הזנים החל כאשר נמצאו זנים משחירים דמויי האס המתאימים יותר לתנאי הגידול בגליל העליון, עם יבולים גבוהים יותר ופרי גדול יותר מזן האס שניטע בעבר. אחד מהם הוא זן GEM (כ־1,000 דונם מניבים), שיבולו יהיה העונה כ־2,200 טונות לעומת 45 טונות בלבד בעונת 2017/2016, וכן זן BL (כ־1,400 דונם מניבים) שיניב כ־2,400 טונות פרי לעומת 207 טונות בלבד בעונת 2017/2016.

בכר הוסיף כי מפעל אבוקדו גל יחל להפעיל בדצמבר הקרוב מיכון מתקדם וממוחשב שהוצב במפעל בהשקעה של 12 מלש"ח, הכולל ממיינת חדשה, מצלמת איכות, מכונות מילוי, משטחים אוטומטיים ומערך תומך, אשר יכפיל את כושר האריזה של האבוקדו מ־90 ל־180 טונות פרי ביום, בהתאם לעלייה החזויה של 50% בכמות הפרי שייקלט בחמש השנים הקרובות עקב הגידול הרב בהיקף נטיעות האבוקדו בגליל העליון והצטרפות מגדלים חדשים מהגליל ומאזורים נוספים. מערך המיון החדש, לצד המערך הקיים, יאפשר ייעול תפעולי שכן יתאפשר לארוז בו־בזמן כמה קבוצות זנים.

 

אבוקדו מהזן המשחיר BL בעמק החולה. צילום: אבוקדו גל

מיון אבוקדו בבית האריזה אבוקדו גל בקריית שמונה

מכונת מילוי חדישה וממוחשבת בבית האריזה אבוקדו גל בקריית שמונה

 

בכר ברך את איתן צבי, ששימש כסמנכ"ל שיווק 'גליל אקספורט', והתמנה למנכ"ל החברה,, ואת דרור אייגרמן המנכ"ל היוצא, שיכהן כעת כיו"ר החברה.

איתן צבי, מנכ"ל גליל אקספורט הנכנס, המייצאת כ־40% מהאבוקדו המיוצר בארץ, הציג את תחזיות חברת השיווק לעונת 2026/2025, שלפיהן יבול האבוקדו בישראל צפוי להיות 220,000 טונות, כ־120,000 טונות מתוכם מיועדים ליצוא. זאת בדומה לנתוני היבול והיצוא אשתקד. כמו כן שטחי גידול האבוקדו בישראל משתרעים על 150,000 דונם, עם קצב נטיעות חדשות של 8,000 עד 10,000 דונם בשנה. "האבוקדו נעשה פרי מבוקש יותר ויותר. אם לפני עשור הוא נסחר בעולם בשני מיליון טונות, כיום, אחרי עשור, הביקוש מתקרב לשלושה מיליון טונות", ציין צבי.

דביר גרוס, מנכ"ל גליל גלובל, הציג את החברה החדשה שנוסדה לפני שנתיים כדי לייצר פרי לחברה האם גליל אקספורט בעונת השיווק ההפוכה לישראל, ובכך לעמוד בדרישות של יבואני אבוקדו במדינות מערב אירופה לאספקה יציבה ורציפה של הפרי כל השנה, כולל חודשי הקיץ שבהם ישראל אינה מייצאת אבוקדו. הדבר מאפשר שימור והרחבה של מעגל הלקוחות, במיוחד לתוצרת של המגדלים הישראלים. לשם כך הקימה גליל גלובל בשלב ראשון שתי חוות חקלאיות בפרו שבדרום אמריקה, בהיקף של 500 דונם כל אחת, שכבר החלו לפק פרי לאירופה בטרם תתחיל עונת היצוא של זנים משחירים מישראל.

בכנס התקיימו גם הרצאותיהם של נמרוד טישלר, מנהל מוצר בחברת גליל שוק מקומי, על מצב השווקים המקומיים בענף האבוקדו. אביב גורן, מנהל אבטחת איכות גליל אקספורט דיבר על תקני איכות בינלאומיים בענף החקלאות, כדי לעמוד בדרישות של רשתות השיווק הגדולות במערב אירופה, המייחסות חשיבות רבה להיבטים של שמירה על איכות הסביבה, בטיחות מזון ורווחת העובדים. מיקי נוי, מדריך גידולי מטע סובטרופיים, הציג שיטות להכנת שתילי אבוקדו והעניק המלצות ודגשים מקצועיים למגדלים לקראת פתיחת עונת קטיף האבוקדו.

הכנס התקיים במתחם מארג לתעסוקה שיקומית ותיירותית במרכז כ"ח כחלק מתרומה אזורית של החברה לפיתוח הגליל למען הקהילה בגליל.

אבוקדו גל הוא בית אריזה לפרי מאזור התעשייה של קריית שמונה. הוא נמצא בבעלות משותפת של החברה לפיתוח הגליל וקיבוצי הגליל העליון. בית האריזה מספק מענה לחקלאי הגליל העליון והצפון, ומופעלים בו מערכי אריזה מתקדמים למגוון רחב של פירות, בהם אבוקדו, מנגו וליצ'י. מוצרי 'אבוקדו גל' מיועדים ליצוא ולשוק המקומי.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן