מגה מזון
כתבות
בטיחות מזון

בטיחות מזון

עמוד 1
 
06/10/2021
זמן קריאה: 1 דק'

פרויקטים מחקריים שבוצעו באוניברסיטת פרדו ובאוניברסיטת קנזס הביאו לשיטות מהירות ויעילות לגילוי E.coli. הטכנולוגיה החדשה צפויה לסייע בחקירת התפרצויות ובמניעת זיהומים במזון. השיטה שפיתחו החוקרים מתמקדת בזיהוי מהיר של החיידק, המייצר רעלן בבשר בקר טחון. התפרצותו גורמת לעיתים קרובות זיהומים בבקר ובירקות טחונים.

נמסר כי "איתור תקני המצריך בידוד ואפיון של חיידקים אינו מאפשר תפוקה גבוהה, ולעיתים קרובות נדרש שבוע כדי להגיע לתוצאה מוחלטת. השיטה החדשה מצריכה יום אחד כדי להשיג תוצאות אישור. היא מוגנת בפטנט באוניברסיטת קנזס, עם מערכת PCR המבוססת על מחיצה רב-ערוצית דיגיטלית. מבחן PCR דיגיטלי חדש פותח לבדיקות מחקר ובטיחות מזון המצריכות תפנית קצרה ותפוקה גבוהה בלי להקריב את דיוק הגילוי.

המכשיר מנצל תאורה נמוכה כדי לאתר נוכחות של חיידקים הגורמים מחלות בדגימות מזון. הצוות יצר גם מעגל חשמלי עם מגבר כדי לשלוח את הנתונים למחשבים ניידים ולסמארטפונים באמצעות טכנולוגיית בלוטות'. חברי הצוות השתמשו בהדפסת תלת-ממד כדי לייצר חלק מהמרכיבים.


מקור: www.cleanroomtechnology.com

03/10/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

חוקרים מאוניברסיטת קורנל, המרכז לביטחון המזון העולמי בבייג'ינג ואוניברסיטת ג'ורג'יה, פיתחו שיטה להשלמת רצף הגנום המלא לקביעת סרוטיפים (קבוצה מסוימת שאליה משתייך חומר על פי פעילותו הסרולוגית) של סלמונלה בתוך שעתיים בלבד. תהליך הזיהוי כולו מסתיים בשמונה שעות.

קביעת הסרוטיפ של סלמונלה מקלה את ליבת הפעילות של ענף הבטיחות במזון, ומחזקת את היכולת למצוא את מקור הזיהום הבקטריאלי שעשוי להופיע במגוון רחב של מזונות, למשל פירות, ירקות, אגוזים, בשר, דגני בוקר, פורמולת תינוקות ומזון לחיות מחמד.

ככל ששרשרת אספקת המזון גלובלית יותר, ההזדמנות של המזון להזדהם בסלמונלה גדלה. בתהליך המהיר של ייצור מזון בעולם, זיהוי מהיר של אירועי זיהום סלמונלה ותגובה מהירה הם קריטיים, ושיטת זיהוי פתוגן יעילה יותר היא חיונית. החוקרים טוענים, כי סרוטיפ קונבנציונלי היה בבסיס המעקב אחר זיהומי סלמונלה. הבעיה הייתה זמנים ארוכים, עלויות גבוהות והכנות מורכבות, שהביאו את הרגולטורים העולמיים לבטיחות המזון, רשויות מזון וסוכנויות בריאות ציבורית, להחליפן בשיטות של בדיקת רצף הגנום למתן תת-סוג פתוגן. כל 38 הזנים של הסלמונלה, המייצגים 34 סרוטיפים שהוערכו במחקר, ניבאו במדויק את רמת הסרוטיפ תוך שימוש ברצף של גנום שלם.

אלה חדשות חשובות לתעשיית המזון, מכיוון שרק מעבדות מעטות יכולות לבצע סרוטיפים קלסיים. בחלק מהמדינות עשויים לחלוף יומיים רק עד שיעלה חשד לסלמונלה במעבדה המוסמכת. עם רצף הגנום השלם, המבחן החדשני מסתמך על ציוד פשוט.


מקור: www.sciencedaily.com

כותרת
תוכן