מגה מזון
כתבות
מגה משפט מזון
לעמוד קודם

בקשה לתביעה ייצוגית נגד שופרסל: הטעיה צרכנית

28/09/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

בקשה לאישור תביעה ייצוגית בהיקף מצרפי מוערך של עשרה מיליון ש"ח הוגשה נגד שופרסל בטענה להפרת חובת סימון תכולה של מזונות ארוזים מראש הנתונים בנוזל, הן לאחר סינון והן כמשקל נקי. בבקשה שהגיש אילן פריז, תושב נתניה, לבית המשפט המחוזי בלוד נטען, כי שופרסל לא פרסמה או הציגה את המחיר ליחידת מידה בהתאם למשקל המסונן.

בבקשה נאמר, כי במיני מזונות ארוזים מראש הנתונים בנוזל, המשקל נטו (נקי) של המוצר גבוה בעשרות אחוזים מהמשקל של המוצר לאחר סינון הנוזלים. מכאן ודאי כי הצגת מחיר הטובין לפי תכולתם הנקייה של המוצרים חלף על פי משקל המוצרים לאחר סינונם, משקפת לעיני הצרכן מחיר ליחידת מידה הנחזה כנמוך באחוזים ניכרים מהמחיר האמיתי ליחידת מידה של המוצר.

לטענת המבקש, מעבר לפגיעה השורשית ביכולת ההשוואה בין מוצרים שונים באופן תלוי כמות-מחיר והסתברות לנזק ממון ישיר בשל ביצוע עסקה בלתי כדאית הנובעת מהסתמכות על מצג מחיר כוזב או מטעה, העסקה משתקפת בעיני הצרכן כנמוכה בעשרות אחוזים ממחירה האמיתי על פי תכולת הטובין לאחר סינון. מכאן קמה לחברי הקבוצה זכות שבדין לעתור לנזקים ממוניים עקב פערי המחירים הנחזים.

לדברי המבקש, מדיניותה זו של שופרסל לסימון מחירי הטובין שלא לפי הכמות לאחר סינון, הנמוכה בשיעורים מהותיים ממשקלו הנקי של המוצר, היא הטעיה צרכנית, ויוצרת תחרות שוק בלתי הוגנת עם קמעונאים המשקפים את מחיר הטובין לפי משקל לאחר סינון, הגבוה בעשרות אחוזים ממחירו המחושב לפי הכמות הכוללת של המוצר. לפיכך המחירים ההשוואתיים (מחיר ליחידת מידה) של שופרסל נחזים כנמוכים בהרבה מאלה של קמעונאיות אחרות, המשקפות את המחיר ליחידת מידה כהווייתו.

עוד נאמר בבקשה, כי תכולת המוצרים ברשת שופרסל מוצגת כגבוהה יותר יחסית למדיניות הרווחת במשק ברשתות מתחרות, המציגות והמפרסמות לצרכן את תכולת המצרך לאחר סינון באותם מזונות הנתונים בנוזל. מדובר בהטעיה שורשית בדבר פרסום והצגה של כמות המצרך, המהווה סחר בלתי הוגן.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן