מהפכת אריזות הנייר
קבוצת טטרה פאק (Tetra Pak), ענקית פתרונות האריזה והעיבוד למזון, הכריזה על צעד משמעותי במסע העולמי להפחתת טביעת הרגל הפחמנית בתעשיית המזון. החברה הרחיבה את השימוש באריזות המבוססות על מחסום נייר (Paper-based barrier) לקווי אריזה מהירים באזור אסיה-פסיפיק. מהלך זה מהווה פריצת דרך טכנולוגית, שכן הוא מאפשר ליצרני מזון ומשקאות לאמץ פתרונות אריזה בני-קיימא מבלי להתפשר על יעילות הייצור או על מהירות הקווים התעשייתיים, אתגר שהיווה חסם משמעותי באימוץ חומרים חדשים עד כה.
הטכנולוגיה החדשה, אשר מחליפה את שכבת האלומיניום המסורתית באריזות האספטיות בשכבת פולימר מבוססת נייר, יושמה לראשונה באריזות מדגם Tetra Brik® Aseptic 200 Slim Leaf. שכבת האלומיניום, ששימשה במשך עשורים כמחסום קריטי מפני חמצן ואור לשמירה על טריות מוצרים עמידים ללא קירור, היא רכיב בעל השפעה סביבתית גבוהה. החלפתה בחומרים מבוססי סיבים מגדילה את אחוז החומרים המתחדשים באריזה ותורמת להפחתה דרמטית של פליטות הפחמן, תוך שמירה על הסטנדרטים המחמירים של בטיחות המזון ואיכותו.
ההשקה המסחרית הראשונה של פתרון זה באסיה מתבצעת בשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת וינמילק (Vinamilk), יצרנית מוצרי החלב הגדולה ביותר בווייטנאם. שיתוף פעולה זה מדגיש את המחויבות של שתי החברות לקידום כלכלה מעגלית ולצמצום ההשפעה הסביבתית של שרשרת האספקה. הבחירה בווייטנאם כנקודת חודרה לאזור אינה מקרית; היא משקפת את הדרישה הגוברת בקרב צרכנים באסיה למותגים המפגינים אחריות סביבתית ושקיפות בכל הנוגע לקיימות המוצר.
על פי הנתונים שפרסמה הקבוצה, המעבר לאריזות מבוססות מחסום נייר עשוי להפחית את טביעת הרגל הפחמנית של האריזה בשיעור של עד 33% בהשוואה לאריזות האספטיות המסורתיות המכילות אלומיניום. בנוסף, האריזות החדשות תוכננו כך שיתאימו לתהליכי המיחזור הקיימים, מה שמקל על שילובן במערכי הטיפול בפסולת במדינות היעד. הטמעת הטכנולוגיה בקווי מילוי מהירים מוכיחה כי ניתן לשלב קיימות עם דרישות הייצור המסיביות של תעשיית המזון המודרנית.
מהלך זה הוא חלק מחזון רחב יותר של טטרה לאוול (Tetra Laval), חברת האם, ליצור את "אריזת המזון בת-הקיימא ביותר בעולם" - אריזה העשויה כולה מחומרים מתחדשים או ממוחזרים, ניתנת למיחזור מלא וניטרלית מבחינת פליטות פחמן. הצלחת ההטמעה בווייטנאם צפויה לשמש מודל להתרחבות לשווקים נוספים באסיה ובשאר העולם, ולעודד יצרנים נוספים לעבור לפתרונות אריזה מתקדמים וירוקים יותר.

