חומצה פולית לקמח בריא יותר
ממשלת בריטניה הכריזה על רגולציות וחוקים חדשים שיחייבו תוספת של חומצה פולית לתוך קמח חיטה. העשרת הקמח בחומצה פולית אמורה למנוע כ-200 מקרים של פגמים ומומי לידה בשנה. משנת 2026, טוחנים ויצרני קמח יידרשו להוסיף חומצה פולית לקמח. החומצה תעזור למנוע בעיות בריאותיות רבות אצל תינוקות.
המהלך של משרד הבריאות האנגלי הוא צעד מרכזי בהתמודדות עם מחסור בחומצה פולית, בעיה פיזית שהולכת ומחמירה בשנים האחרונות. נשים בהריון תופסות אחוז גבוה מאוד באוכלוסייה שסובלת ממחסור בחומצה פולית. בטווח הרחוק, המחסור עלול לגרום בעיות בריאותיות חמורות אצל תינוקות.
החומצה הפולית היא סוג של ויטמין B, מרכיב חיוני לגוף האדם שחשוב במיוחד בשלבי ההתפתחות של עוברים. צריכה של חומצה פולית על ידי נשים בהיריון עשויה למנוע פגמים בריאותיים ממשיים באזורים מרכזיים בגוף האדם. חומצה פולית עשויה לסייע להתפתחות בריאה של המוח והאגן. בבריטניה, מחסור חמור בחומצה פולית היה ונשאר אחת הבעיות המרכזיות. בכל שנה המחסור מביא לפגמים בתעלה העצבית (NTD) אצל תינוקות.
שיטת ההעשרה של קמח בחומצה פולית כבר מיושמת בכמה מדינות בעולם, בהן אוסטרליה וקנדה. משרד הבריאות הבריטי מקווה ששילוב חומצה פולית בקמחים שמהם מיוצרים מוצרי מזון (לחמים, קונדיטוריה) רבים יוריד את הסיכון לפגיעות בתעלה העצבית ב-20% לפחות.
היוזמה החדשה התקבלה בברכה בקבוצות תמיכה ובארגונים בריאותיים רבים ברחבי בריטניה. קייט סטיל (Kate Steele), מנכ"לית עמותת שיין (Shine), התומכת בתינוקות שסובלים מספינה ביפידה (שדרה שסועה), שיבחה את החלטת הממשלה: "אחרי שהשקענו יותר מ-30 שנים בקמפיינים ובהעלאת המודעות, אנחנו יכולים סוף סוף לציין את קבלת ההחלטה החשובה הזאת."
תעשיית המזון הבריטית מתכוננת לתקופת מעבר שתימשך 24 חודשים. בתקופה זו, יצרנים וספקים יתאימו את שיטות הייצור והאספקה שלהם לרגולציות החדשות.