מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

יתרונות של יוגורט עיזים שכדאי להכיר

28/05/2025
זמן קריאה: 3 דק'

יוגורט עזים הוא אלטרנטיבה טעימה ובריאה למוצרי חלב פרה. הוא זוכה לפופולריות גוברת בזכות טעמו הייחודי ויתרונותיו הבריאותיים. ניאורה אלרון מרטה, דיאטנית קלינית ראשית ברשת חלי ממן, מציינת שבע סיבות טובות לשלב אותו בתפריט:

  1. מזון מקומי עתיק: חלב עזים שימש מזון בסיסי כבר בתקופות קדומות. בארץ ישראל נעשה בו שימוש עוד מתקופת המקרא, והוא נחשב חלק מהמורשת התזונתית המקומית. לעומתו חלב הפרה נהיה נפוץ רק בסוף המאה ה-19.
  2. תמיכה במערכת החיסון: חלב עזים מכיל רמות גבוהות של ויטמינים D,B3 ו-B5 ומספק כ-30% מהכמות היומית המומלצת של חומצת אמינו טריפטופאן, המסייעת לשיפור מצב הרוח בזכות הפיכתה לסרוטונין בגוף.
  3. מקור מצוין לסידן: גביע יוגורט עיזים של 200 מ"ל מספק כ-20% מהתצרוכת היומית המומלצת לסידן, התורם לחוזק העצמות. צריכה מספקת של סידן אף מסייעת בהפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולסוגי סרטן מסוימים.
  4. מסייע לשריפת שומנים: צריכת סידן קבועה תורמת להגברת קצב חילוף החומרים בגוף ולהמרת שומן לאנרגיה. הדבר עשוי לעודד ירידה במשקל.
  5. קל לעיכול: חלב עזים דומה בהרכבו לחלב אם, ולכן קל יותר לעיכול בקרב רבים. ברפואה הטבעית אף מיוחסת לו השפעה חיובית על ריפוי פצעים בפה.
  6. אפשרות דלת שומן: כיום אפשר למצוא יוגורט עזים עם 3%-5% שומן ברשתות השיווק, לפיכך הוא מתאים גם למי שמקפיד על צריכת שומן נמוכה.
  7. שימושים מגוונים במטבח: יוגורט עזים משתלב היטב כמטבל עם עשבי תיבול, כבסיס למרקים קרים או כתחליף במאפים ובפשטידות. טעמו עשיר וקליל כאחד.

אם כן ליוגורט עזים יתרונות תזונתיים בעלי משמעות וטעם ייחודי והוא תורם לגיוון קולינרי. היום קל מתמיד לשלב אותו בתזונה היומית.

מתכון לטורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו

מצרכים ל-2 מנות

  • 2 טורטיות (120 קק"ל כל אחת)

מילוי:

  • קופסת טונה במים
  • חצי אבוקדו קטן + ירקות לפי בחירה (חסה, בצל ירוק, גמבה וכדומה)

הכנה:

  1. מועכים את האבוקדו עם מעט לימון ומורחים על הטורטייה.
  2. מסננים את הטונה מהמים, מפוררים ומפזרים על גבי הטורטייה.
  3. מוסיפים ירקות טריים חתוכים דק לרצועות: חסה, גמבה, בצל ירוק, לימון כבוש.
  4. מגלגלים את הטורטייה לגליל כמו סיגר, מהדקים וחותכים לשני חצאים שווים.
  5. אפשר לאכול קר או לצלות קלות על מחבת טפלון.

 

טורטיות ממולאות בטונה ואבוקדו. צילום יחסי ציבור

מתכון למשקה לאסי מרענן

מרכיבים:

  • גביע יוגורט 1.5% טבעי
  • כמה טיפות מי ורדים
  • מעט קינמון
  • כפית סילאן או שקית ממתיק
  • כף קוקוס טחון או שקדים טחונים

הכנה:

  • מערבבים את המצרכים ומוזגים לספל.

 

משקה לאסי. צילום: יחסי ציבור

מתכון לעוגת גבינה וביסקוויטים

מצרכים:

  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 3 כפות סוכר
  • חבילת פתי בר שוקולד (24 ביסקוויטים)
  • 2 כוסות חלב

הכנה:

  1. מערבבים את אבקת הפודינג עם 2 כוסות חלב ושמים בצד לכמה דקות עד שנהיה סמיך.
  2. מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים היטב (מי שאוהב מתוק יכול להוסיף ממתיק מלאכותי). אפשר להוסיף תמצית וניל.
  3. בצלחת עם חלב טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בתבנית. שופכים על הביסקוויטים חצי מכמות הגבינה, מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת, ומעליה את כמות הגבינה הנותרת.
  4. שמים במקרר לשלוש שעות לפחות.
  5. לחילופין אפשר להגיש כמנות בכוס אישית: מפוררים את הביסקוויטים ומניחים בשכבות למטה ולמעלה, ובאמצע - את התערובת.
  6. לחלק ל-12 מנות. כל מנה = תחליף לארוחת בוקר.

 

עוגת ביסקוויטים. צילום: יחסי ציבור

מתכון לפשטידת דלעת וקישואים

4 מנות, תבנית מלבנית בגודל בינוני, 22×31 ס"מ

מצרכים:

  • 2 כוסות קוביות דלעת
  • 1 גביע קוטג' 5%
  • 1 גביע יוגורט 3%
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 2 ביצים
  • 2.5 כפות קמח
  • מעט מלח, כי הגבינה הבולגרית מלוחה
  • פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה אורגנו יבש
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 קישוא או זוקיני מגורר ומסונן מנוזלים
  • תרסיס שמן
  • 1 פלפל אדום פרוס לטבעות דקות

הכנה

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  2. שמים את קוביות הדלעת בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שקוביות הדלעת מתרככות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
  3. מערבבים בקערה את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים.
  4. בעזרת מזלג מועכים את קוביות הדלעת.
  5. מוסיפים לקערה את הדלעת והקישוא ומערבבים היטב.
  6. מרססים תבנית אפייה בתרסיס שמן, ומעבירים אליה את הבלילה. מפזרים מעל פרוסות פלפל אדום.
  7. אופים את הפשטידה כ-45 דקות, עד שהיא מתייצבת ומשחימה.

 

פשטידת דלעת וקישואים. צילום: טל סיון ציפורין


המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן