כדורי גבינה בציפוי שקדים
הקינוח של השפית והעיתונאית מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מחבר בין מסורת לטוויסט עכשווי: כדורי גבינה רכים בציפוי שקדים פריך, מוגשים עם ריבת דובדבנים תוצרת בית. זו מנה שהיא גם מחווה למטבח של פעם וגם תוספת אלגנטית ומרעננת לכל שולחן בשבועות.
מצרכים ל-6 מנות
לכדורים:
- 2 יחידות גבינת כנען או טוב טעם
- 3 ביצים
- 1 כף חמאה מומסת
- 2־4 כפות סולת
- 2־4 כפות קמח
- 3 כפות סוכר
- תמצית וניל
לציפוי:
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 כפות סוכר
- 6 כפות שקדים טחונים
לריבה:
- 500 גרם דובדבנים מגולענים (אם אין דובדבנים בעונה, אפשר להשתמש בשזיפים
- 300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
להגשה:
- 2 יחידות שמנת חמוצה
- שקדים קלויים
- דובדבנים טריים
הכנה
הכנת הכדורים: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה. מרתיחים סיר עם הרבה מים. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומבשלים במים הרותחים. הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים. מסננים ומצננים.
הכנת ריבה: מבשלים בקלחת קטנה את הדובדבנים והסוכר על להבה נמוכה כ־20 דקות עד שנוצרת ריבה דלילה שיכולה לשמש כרוטב.
להגשה: מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים, מטגנים מעט ומוסיפים את כדורי הגבינה. עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש.
מגישים בליווי שמנת חמוצה, ריבת דובדבנים, שקדים קלויים ודובדבנים טריים.
צילום: גל בן זאב