מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לאורז אדום עם שקדים וגרגירי רימון
17/09/2025
זמן קריאה: 1 דק'
יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים פרימור מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון למנה חגיגית ומקורית שתקשט את שולחן החג: אורז אדום עם שקדים וגרגירי רימון. המתכון קל להכנה, עם מיץ עגבניות עשיר ואיכותי של פרימור. המנה מתאימה לאירוח ולהגשה כתוספת בארוחת החג.
מצרכים לתבנית בקוטר 30 ס"מ
- 1 כוסות אורז לבן/בסמטי/יסמין
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות מיץ עגבניות פרימור
- 1 כוס מים רותחים
- 1 וחצי כפית מלח
- 5 כפות שמן זית לטיגון בצלים
- 3 בצלים פרוסים דק
- חופן צימוקים כהים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
- 1/2 כוס גרגרי רימון טריים
הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים, משרים כ־20 דקות ומסננים.
- בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכולו מצופה בשמן. מוסיפים מלח, יוצקים את מיץ העגבניות ואת המים הרותחים ומערבבים קלות.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ־18 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ־10 דקות לאידוי.
- מכינים את הקישוט: במחבת מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים ומטגנים שתי דקות נוספות. מכבים את האש ומוסיפים את פרוסות השקדים הקלויות.
- להגשה חגיגית מערבבים בעדינות את האורז ומעבירים לקערת הגשה. מסדרים מסביב את הבצל המטוגן עם הצימוקים והשקדים ומוסיפים את גרגרי הרימון.
צילום: הדס ניצן
תגובות