מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

מתכון למסבחה גבינות עיזים וכבשים

03/06/2025
זמן קריאה: 1 דק'

השף פלורין שמשון דביקה ממלון עין גדי ומסעדת באובר החלבית מגיש מתכון ייחודי המשלב מוצרי חלב עם טעמים ים-תיכוניים עשירים. במסבחה החלבית שילוב מפתיע של גבינות איכותיות, אגוזים קלויים וטעמים מרעננים.

מצרכים

  • 150 גרם גבינת פטה כבשים (16%) מפוררת
  • 4 כפות יוגורט עיזים סמיך
  • 1/2 כוס פיסטוקים ואגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1 שן שום קטנה, קלופה וקצוצה גס
  • חצי כוס עלי שמיר, פטרוזיליה ואורגנו
  • 2 כפיות פלפל אדום חריף טרי, קצוץ דק
  • 2-1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

לקישוט:

  • פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים גס
  • גרידת לימון
  • טבעות צ'ילי
  • שמן זית איכותי

הכנה

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
  2. משטחים את התערובת על צלחת הגשה.
  3. מעטרים עם פיסטוקים ואגוזי לוז קצוצים, גרידת לימון, טבעות צ'ילי ומעט שמן זית.
  4. מגישים עם פיתות חמות או לחם קלוי.

הטיפ של שף פלורין: לגיוון אפשר להוסיף למסבחה מעט דבש אקליפטוס או סילאן לטוויסט של מתיקות מעודנת שמאזנת את מליחות הגבינות.

במסעדת באובר אפשר להתרווח עם כוס יין משובח ולהאזין להופעות חיות של אומני עין גדי, כחלק מהחוויה האותנטית והמלאה שמציע המלון. לדברי השף פלורין, "הושם דגש במתן מקום לחומרי הגלם ולייצור המקומי בקיבוץ או בסביבה, ממטעי התמרים והאבוקדו, תוך שימוש במזון הגדל במדבר. מזון זה הוא בגדר 'סופר פוד', עם ערכים תזונתיים טובים, וכזה שאפשר למצות את האיכויות שלו בתוך מנעד רחב של מאכלים. דווקא בגלל תנאי מזג האוויר הקיצוניים שיש אצלנו במרחב והמאבק על כל פרי או ירק שגדל כאן, בעבורנו זו זכות גדולה וגאווה להשתמש בהם כחלק אינטגרלי מהתפריט שלנו ולחלוק אותו עם אורחינו."

לפרטים והזמנות מלון עין גדי: ngedi.co.il, +972-8-659-4222

 

מסבחה גבינות שף פלורין מלון עין גדי. צילום: דודי מוסקוביץ

שף מלון עין גדי פלורין דביקה שמשון. צילום: דודי מוסקוביץ

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן