מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון עוף וירוקים בסיר אחד
16/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'
השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם מציעים מתכון בגרסה רעננה ומזינה לעוף בסיר אחד, עם שילוב נדיב של ירוקים עונתיים כגון אפונה, שעועית וכרוב ניצנים. אלה מתחברים באופן טבעי לעסיסיות של שוקי העוף ולחמיצות המעודנת של מיץ לימון טרי.
המתכון מתבשל לאט, סופג טעמים ומגיע לשולחן כמנה שלמה ומאוזנת, צבעונית, בריאה ומלאת אופי. תבשיל מסוג כזה ממלא את המטבח בריח של בית - ניחוח של בישול איטי, ירקות טריים ותיבול מדויק. מושלם לימי חול או לארוחת שישי קלילה, בלי להתפשר על הטעם.
מצרכים
- סיר סוטז' 28 ס"מ, סדרת GLOBE
- 8 יחידות שוקיים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 עלי מנגולד קצוצים גס
- 3 קישואים קטנים פרוסים לטבעות בעובי של 2 ס"מ
- 4־5 שיני שום פרוסות גס
- מלח ופלפל
- 4 כוסות ירוקים חלוטים (אפונה, במיה, שעועית, כרוב ניצנים)
- מיץ מלימון אחד שלם.
הכנה
- במעט שמן מטגנים קלות את השוקיים עד לקבלת צבע זהוב עדין.
- מוסיפים את כל הירקות מלבד הירוקים החלוטים ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל ומכסים.
- מאדים על אש בינונית קטנה 15־20 דקות.
- מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל 40 דקות.
- מוסיפים את הירוקים וסוחטים פנימה לימון שלם.
- מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות
צילום: גיל אבירם
תגובות