מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
לעמוד קודם

קבב דג עם אפונה, קישואים וטחינה

28/09/2022
זמן קריאה: 2 דק'

יצרנית הטחינה חברת אחוה והשפית ג'קי אזולאי מגישות לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון של עז תלם לקבב דג עם אפונה וקישואים, המוגש עם טחינה, נענע ושקדים קלויים. המנה חגיגית, קלה להכנה, מרהיבה וטעימה, מתאימה להגשה כמנה עיקרית בארוחת החג.

 

קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה. צילום: שניר סופגי גואטה

מצרכים (ל-4-3 מנות)

לקבב:

500 גרם פילה דג ברמונדי טרי ללא עור ואדרות (פילה נקי)

1/2 צרור עלי כוסברה קצוצים דק עם הגבעולים

1/4 צרור עלי נענע קצוצים דק

1 כפית אורגנו מיובש

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הזרעים

1 כפית מלח דק

3-2 כפות שמן זית (לשימון הקבבים)

 

לתוספת הקישואים והאפונה:

4-3 קישואים בגודל בינוני פרוסים דק

150 גרם אפונה עדינה מוקפאת

54כפות שמן זית

4-3 שיני שום קלופות ופרוסות

2 כפות מים

1 כפית מלח

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית סוכר

 

להגשה:

4-3 כפות טחינה גולמית ללא מלח

50 גרם שקדים קלויים פרוסים

1 לימון חתוך לרבעים

חופן קטן של עלי נענע קצוצים דק

 

אופן ההכנה

1. בעזרת סכין קוצצים דק את דג הברמונדי. אפשר גם לטחון אותו במעבד מזון.

2. מעבירים את הדג הקצוץ לקערה ומוסיפים לו כוסברה ונענע קצוצות, צ'ילי, אורגנו מיובש ומלח, ומערבבים היטב.

3. לשים את תערובת הקבב היטב במשך שתי דקות, עד שהיא נעשית חלקה יותר, ואז מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-10-5 דקות.

4. מכינים את הקבבים: בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל בינוני ומשטחים אותם לקציצות שטוחות.

5. מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) מעל להבה גבוהה. משמנים את הקבבים בשמן זית משני הצדדים וצורבים 3-2 דקות מכל צד עד שהתבשלו לחלוטין.

6. מכינים את הקישואים: בסיר רחב שמים חצי מכמות שמן הזית ושיני שום. מטגנים אותן כחצי דקה עד הזהבה קלה ומוסיפים קישואים, כשתי כפות מים ומלח. מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה כשתי דקות, עד שהקישואים מגירים נוזלים.

7. מוסיפים את האפונה ומתבלים. מבשלים יחד כשתי דקות, עד שהקישואים מתרככים מעט ונשארים מעט פריכים.

8. מוסיפים מיץ לימון וסוכר, טועמים ומוסיפים שמן זית, מלח ומיץ לימון לפי הטעם. חשוב לשמור על זמן בישול קצר כדי שהקישואים והנענע ישמרו על הצבע שלהם.

9. להגשה: מעבירים את תוספת הקישואים והנענע לצלחת רחבה ומעליה מניחים את הקבבים. מזלפים מעל טחינה גולמית, מפזרים עלי נענע קצוצים ושקדים קלויים, ומגישים עם רבעי לימון.

 

מימין- קבב דג עם אפונה קישואים וטחינה של אחוה. צילום: שניר סופגי גואטה; משמאל- טחינה גולמית רגילה ומלאה של חברת אחוה. צילום: דרור קליש

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן