מכונת טיגון לסופגניות
אחת ההוצאות השוטפות הגדולות בכל עסק שמכין ומוכר סופגניות היא שמן לטיגון. ניהול נכון של מלאי השמן יעזור למשתמש לחסוך בחוכמה ולהפחית את כמויות השמן הנשפך ונזרק. שמן לטיגון מצריך החלפה קבועה. אחת הסיבות העיקריות להחלפת השמן היא חשיפתו לאוויר ולחמצן, שמפעילה תהליך אוקסידציה. התהליך הכימי פוגע באיכות השמן במידה רבה.
מולין (Moline), יצרן מכשירים מוסדיים ומערכות בישול וטיגון לשטחי מזון תעשייתיים, מציע מכונת טיגון ואפייה חדשה לסופגניות. לסדרת המכשירים החדשה של חברת מולין, היט אנד קונטרול (Heat and Control) מכסה גדול שסוגר על אמבט השמן כולו ומונע גישה של חמצן.
למכשירי טיגון מסדרת היט אנד קונטרול מסועים ייחודיים שמונעים הצטברות של שאריות שמן ומשקעים על דפנות המכשיר. הרכיב הזה גם מסייע מאוד לשמור על איכות השמן לטווח ארוך. שאריות השמן עוברות לזרם סינון בתוך המכונה או נשפכות החוצה לתוך פח. מערכת סינון השמן עוזרת לשמור על איכות המצרכים ומסייעת לעבודה תקינה של מכונת הטיגון.
דיוויד מולין (David Moline), נשיא החברה, סבור שהשיטה להסרת משקעים ושאריות שמן וכן הטכנולוגיה לסינון שמן קבוע נהפכו לסטנדרט הטכני הכללי של יצרני סופניות רבים. השיטות החדשות עוזרות לשמור על איכות השמן וחוסכות בהוצאות תחזוקה.
מלבד פיתוח שיטות וטכנולוגיות לחיסכון במצרכים ושיפור איכות המכונות, חברת מולין מציעה מגוון רחב של מכונות טיגון ואפייה לסופגניות ולמוצרי לחם. מכונת הטיגון החשמלית ליברה (Libra Electric) היא הדגם הפופולרי ביותר של מולין בתחום. טכנולוגיית חימום מאוזן עוזרת להגיע לטמפרטורה קבועה בכל הצדדים של מכונת הטיגון. ליברה היא מכונת הטיגון המוסדית הגדולה ביותר שאפשר למצוא היום בשוק. הליך ההפעלה והחימום שלה נעשה בשקט. היצרן מבטיח צריכה אפקטיבית של שמן, עם כמה שפחות פגיעה באיכות המזון.