מגה מזון
מדורים
תחליפים מהצומח
לעמוד קודם

השקעות בתחליפי חלבון

13/08/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

תחום תחליפי החלבון וחלבון אלטרנטיבי ממשיך למשוך תשומת לב ולייצר עניין עולמי בתעשייה, גם אם הנתונים ממחצית 2025 מלמדים על תנודתיות בהיקפי ההשקעות. בתקופה זו נרשמו 54 עסקאות בהיקף כולל של 443.45 מיליון דולר, המייצגות מגוון רחב של טכנולוגיות ומוצרים, מחלבון מבוסס צומח ועד טכנולוגיות מתקדמות של תסיסה וחלבון מתורבת.

ברבעון הראשון של השנה הושקעו 258.49 מיליון דולר ב־31 עסקאות, והרבעון השני הסתכם ב־184.96 מיליון דולר ב־23 עסקאות. למרות הירידה הרבעונית, סך ההשקעות בחצי השנה הראשונה נותר גבוה ומלמד על יציבות השוק.

הירידה בהיקף ההשקעות נובעת בין היתר ממדיניות מוניטרית זהירה והמתנה של משקיעים לבשלות טכנולוגית, אך הנתונים מראים כי תחום החלבון האלטרנטיבי נחשב עדיין לאחת המגמות המבטיחות ביותר בענף המזון.

פילוח לפי טכנולוגיות או קטגוריות

חלבון מבוסס צומח ממשיך להיות המגזר המוביל עם 213.81 מיליון דולר ב־28 עסקאות, בעיקר לתחליפי בשר. טכנולוגיות תסיסה מדויקת (Precision Fermentation) צוברות תאוצה עם 198.7 מיליון דולר ב־19 עסקאות, תוך התמקדות בייצור רכיבים פונקציונליים ותוספים לחלב אלטרנטיבי. חלבון מתורבת אמנם חדשני, אך נותר קטן יחסית: 30.9 מיליון דולר ב־7 עסקאות בלבד, אם כי לקטגוריה פוטנציאל ארוך טווח.

המגמה הברורה היא עליונות של תחום תחליפי הבשר, שבו הושקעו יותר מ־210 מיליון דולרים בחצי הראשון של השנה. בתחליפי חלב הושקעו 65.9 מיליון דולר. קטגוריית חומרי הגלם והמרכיבים קיבלה 79.82 מיליון דולר, בעיקר לשימוש בטכנולוגיות תסיסה מדויקת. קטגוריות קטנות כגון תחליפי ביצים, דגים ומזון לחיות, משכו יחד 22.84 מיליון דולר בלבד.

עסקאות בולטות במחצית הראשונה של השנה

כמה עסקאות בלטו בהיקפן ובהשפעתן על השוק. מיזם תחליפי הבשר ביונד מיט (Beyond Meat) גיוס 100 מיליון דולר במימון חוב להרחבת פעילות תחליפי הבשר. חברת ליבריישן ביו-אינדסטריז (Liberation Bioindustries) גייסה 50.5 מיליון דולר לפיתוח רכיבי תסיסה מדויקת. ברשימה של המרוויחות והמשקיעות הגדולות מופיעה גם חברה ישראלית, אלף (Aleph Farms), שגייסה 22 מיליון דולרים במסגרת הסכם SAFE לטכנולוגיות בשר מתורבת.

מגמות לעתיד

נתוני מחצית השנה משקפים מגמת בשלות בשוק החלבון האלטרנטיבי, עם הרחבת ההשקעות לא רק במוצרים הסופיים אלא גם ברכיבים, בתוספים ובמערכות ייצור. ההתרחבות לתחום טכנולוגיות התסיסה היא סימן ברור להתקדמות התחום לפתרונות ייצור בני־קיימה עם פרופיל תזונתי עשיר יותר.

למרות שחלבון מתורבת עדיין מהווה נתח קטן יחסית, ההשקעות בו מלמדות על אמון בטכנולוגיה לטווח ארוך. בד בבד גידול בהשקעות בפתרונות חלב אלטרנטיבי ומוצרים פונקציונליים מלמד על מגמה עולמית של חדשנות בייצור מזון נקי יותר, מותאם בריאותית וידידותי לסביבה.

 

לפרטים נוספים

 

המבורגר טבעוני של ביונד מיט

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן