מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 09

מגה מזון גיליון 09

 
23/11/2021
זמן קריאה: 1 דק'
22/11/2021
זמן קריאה: 1 דק'

במסגרת מסע האריזה בר-קיימא של חברת קוקה-קולה הציגה החברה את בקבוק המשקה הראשון שלה העשוי מ-100% פלסטיק על בסיס צמחי (בינתיים לא כולל הפקק והתווית). הבקבוק יוצר בטכנולוגיות חדשות. האב-טיפוס מגיע יותר מעשור אחרי הבקבוק של החברה הניתן למיחזור.

"אנחנו עובדים עם שותפים טכנולוגיים שנים רבות כדי לפתח את הטכנולוגיות הנכונות ליצירת בקבוק עם 100% תוכן מבוסס צמחים כדי להגיע לטביעת הרגל הפחמנית הנמוכה ביותר האפשרית. הגענו לנקודה שבה הטכנולוגיות האלו קיימות", אמרה ננסי קוואן, מנהלת טכנית וחדשנות ראשית בחברת קוקה קולה.

הבקבוק מורכב משתי מולקולות: כ-30% מונואתילן גליקול (MEG) ו-70% חומצה טרפתלית (PTA). האב-טיפוס החדש של הבקבוק של קוקה קולה יוצר מבסיס צמחי שמקורו בפרקסילן, תוך שימוש בתהליך חדש של המרה לחומצה טרפתלית (bPTA) על בסיס צמחי. טכנולוגיה חדשה זו מסמנת שינוי בכדאיות המסחרית של החומר הביולוגי. הבסיס לבקבוק זה הוא סוכר מתירס, אם כי התהליך מאפשר גמישות בחומר ההזנה.

 

 


מקור: www.coca-colacompany.com

 

22/11/2021
זמן קריאה: 1 דק'

בגיל 68 הלך לעולמו בועז אליאב, טכנולוג המזון המומחה ואחד ממייסדיה של חברת המזון הטבעוני וי-גרדן (Vgarden), בעלת מותג המזון הטבעוני משומשו וחברת גרין לייט, יצרנית של מזון ללא גלוטן.

אליאב היה בעליה של חברת הדר-פוד, שעם קיבוץ גן-שמואל הקימה חברת מזון לייצור גבינות טבעוניות ותחליפי בשר, שמוצריה נמכרו בישראל תחת מותג משומשו. לאחרונה חתמה החברה על עסקה עם חברת לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי, אשר תשקיע 55 מיליון שקל בוי-גרדן לצורך הרחבת פעילותה הבינלאומית. אליאב היה גם בעליה של חברת גרין לייט, אשר הוקמה בשותפות עם חברת איתנ'ס, המתמחה במוצרי אפייה ללא גלוטן.

לדברי אייל אדוט, ממייסדי Vgarden, אשר משמש מנכ"ל משותף לצד בנו של בועז, עומר אליאב, "אנו חווים אבדה קשה וזהו רגע משבר לכולנו. בועז היה הרוח החיה של החברה, כושר הפיתוח והיכולות המקצועיות שלו שמו אותנו על המפה."

אליאב (68) התגורר ביישוב גבעון החדשה, והותיר אחריו רעיה, חמישה ילדים ונכדים.

 

 

בועז אליאב (צילום: אלבום משפחתי)

כותרת
תוכן