מגה מזון
ניוזלטר מגה מזון
מגה מזון גיליון 84
לעמוד קודם

שוקולד מריר

מתוק לבריאות ולנשמה - כל מה שצריך לדעת על שוקולד מריר

ד"ר איה בן שלום |  
15/01/2025
זמן קריאה: 2.5 דק'

ב-10 בינואר עצרו לרגע חובבי המתוק ברחבי העולם כדי לחגוג את יום השוקולד המריר - יום שמוקדש לאחד המאכלים האהובים ביותר. מעבר להיותו פינוק עשיר וטעים, שוקולד מריר נחשב לסמל של תרבות, היסטוריה ואפילו בריאות.

השוקולד המריר החל את דרכו לפני אלפי שנים בתרבויות שהכינו משקה מר מקקאו לטקסים דתיים. כשהשוקולד הגיע לאירופה במאה ה-16, נוספו לו סוכר וחלב, והוא עבר טרנספורמציה לממתק שהוא היום.

שוקולד מריר, בזכות ריכוז גבוה של מוצקי קקאו וטעמים עמוקים, הוא לא רק קינוח אלא מקור למינרלים חיוניים ונוגדי חמצון. יום השוקולד הבינלאומי הוא תזכורת לחשיבותו של הבריאותית של השוקולד המריר ולכוחו להעשיר את חיינו בטעמים.

למה שוקולד מריר?

שוקולד מריר, המכיל לפחות 70% מוצקי קקאו, אינו רק טעים, הוא גם אחד מסוגי השוקולד הבריאים ביותר. תהליך הייצור שלו שומר על הרכיבים הטבעיים בקקאו שמועילים לבריאות, ללא התוספות המיותרות הקיימות בשוקולדים מתוקים יותר.

  • עשיר בנוגדי חמצון: השוקולד המריר מכיל כמות גבוהה של פלבנואידים ופוליפנולים שמסייעים לנטרול רדיקלים חופשיים, להאטת תהליכי הזדקנות ולמניעת נזקים תאיים.
  • שיפור בריאות הלב: צריכה מתונה של שוקולד מריר עשויה לשפר את תפקוד כלי הדם, להפחית לחץ דם ואף להגן מפני מחלות לב.
  • איזון כולסטרול ואינסולין: רכיבי הקקאו מסייעים בהגנה מפני רמות גבוהות של כולסטרול רע ומפחיתות רמות אינסולין. הדבר מועיל לבריאות המטבולית.
  • עור בריא: נוגדי החמצון שבשוקולד משפרים את זרימת הדם בעור, מגנים עליו מפני נזקי שמש ומשפרים את הלחות שלו.
  • שיפור תפקוד המוח: השוקולד המריר מסייע לשפר את זרימת הדם למוח ויעיל לשיפור הזיכרון והריכוז בעיקר בגיל השלישי.
  • מינרלים חיוניים: שוקולד מריר עשיר במגנזיום, בנחושת ובברזל שמחזקים את העצמות, השרירים ומערכת העצבים.
  • ויטמינים בשוקולד מריר: אמנם כמות הוויטמינים בשוקולד המריר אינה גבוהה כמו המינרלים, אך הוא מכיל כמות קטנה של ויטמין B1 המסייע לייצור אנרגיה, ויטמין B2 החיוני לבריאות של העור והעיניים וויטמין B3 המשפר את חילוף החומרים ויעיל למערכת העיכול.

כדי להפיק את המרב משוקולד מריר, מומלץ לבחור שוקולד המכיל לפחות 70% קקאו ולהגביל את הצריכה היומית לקובייה או שתיים ביום.

טיפ: שלבו קוביות שוקולד בתפריט היומי בתוך קערת יוגורט, שיבולת שועל ואפילו בקינוחים עם טוויסט בריא.


ד"ר איה בן שלום - מנחה בכירה בחלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

 

מתכון לפינוקי שוקולד

מרכיבים

  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 180 גרם קמח (כוס ורבע)
  • 25 גרם סוכר (2 כפות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • גביע יוגורט 200 אפס אחוז

הכנה

  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • בינתיים לטרוף יחד בקערה ביצה, יוגורט, סוכר ותמצית וניל.
  • להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחד לתוכה את פתיתי השוקולד צ'יפס.
  • לרסס תבניות קאפקייקס בספריי שמן.
  • לשפוך מהתערובת לתוך השקעים ולאפות 7 עד 10 דקות.
  • מתכון לאגסים ברוטב שוקולד

מתכון לאגסים ברוטב שוקולד

מרכיבים

  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית סוכרזית
  • 4 כפיות קקאו ללא סוכר
  • גביע גבינה לבנה 5%
  • 4 אגסים קטנים
  • 2 כפות חלב 1%
  • מיץ מלימון אחד
  • כוס מים

הכנה

  • קולפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה.
  • מבשלים אותם במיץ לימון וכוס מים כעשרים דקות (שיהיו רכים אך לא מדי), מסננים ומקררים.
  • מקציפים את הגבינה עם 2 כפיות קקאו ללא סוכר, סוכרזית ותמצית וניל.
  • מערבבים את 2 הכפיות הנוספות של הקקאו עם החלב, יוצרים רוטב ומחממים (אפשר במיקרו) עד לקבלת רוטב אחיד.
  • מגישים שני חצאי אגס לכל סועד, מכסים אותם בכף רוטב גבינה ויוצקים מעליו שוקולד.

 

פינוקי שוקולד. צילום: חלי ממן | אגסים ברוטב שוקולד. צילום: חלי ממן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן