ה-FDA מציע תוויות תזונה בחזית אריזות מזון
מנהל המזון והתרופות של ארה"ב (FDA) פרסם הצעה לחייב הוספת תווית תזונה על חזית האריזה לרוב המזונות הארוזים. ההצעה נועדה להעניק לצרכנים מידע ברור על תכולת שומן רווי, נתרן וסוכרים מוספים - שלושה מרכיבים שנקשרו למחלות כרוניות בצריכה מופרזת. הציבור מוזמן להגיש הערות עד 16 במאי.
ההצעה כוללת הצגה של רמות נמוכות, בינוניות או גבוהות של המרכיבים הנ"ל על האריזות. אם תאושר, יצרנים עם מכירות של יותר מעשרה מיליון דולר בשנה יידרשו ליישם את השינוי תוך שלוש שנים ממועד האישור הסופי, ועסקים קטנים יותר יקבלו ארבע שנים ליישום. לדברי רובין מקינון, מנהלת בפועל במרכז המצוינות לתזונה של ה-FDA, "מחלות הקשורות לתזונה הן סוגיה דחופה, והנושא היה בעדיפות גבוהה בעבור הסוכנות זמן רב."
המהלך הוא חלק מאסטרטגיה ממשלתית להתמודד עם מחלות כרוניות המביאות להוצאות של 4.5 טריליון דולר בשנה במערכת הבריאות בארה"ב. לדברי סגן נציב ה-FDA, ג'ים ג'ונס, המטרה היא לא רק לספק מידע לצרכנים אלא גם לעודד יצרנים לנסח מחדש מוצרים כדי שיהיו בריאים יותר.
ה-FDA עשה מחקר מקיף בשנת 2023, שכלל קבוצות מיקוד, סקירה ספרותית וניסוי בקרב כ-10,000 מבוגרים בארה"ב. המחקר מצא שעיצוב תווית בשחור-לבן עם אחוזי "ערך יומי" היה היעיל ביותר בסיוע לצרכנים לזהות אפשרויות מזון בריאות יותר.
הצעת החוק משלימה את כללי ה-FDA מדצמבר 2024, המגדירים מחדש אילו מוצרים עשויים להיקרא "בריאים" באופן וולונטרי. לדברי גורמים בתעשייה, ייתכן שיצרנים ייאלצו לשנות את הרכב המוצרים שלהם כדי להציג תוויות תזונה חיוביות יותר.
הממשל הפדרלי צפוי לעדכן בעתיד את ה-"Green Guides", הנחיות לשימוש במונחי שיווק סביבתיים כגון "מתמחזר" או "בר-קיימה". עדיין לא פורסם מועד משוער לעדכון ההנחיות.