סטודנטים בטכניון פיתחו לחם לחולי סוכרת
קבוצת סטודנטים מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון זכתה במקום השלישי בתחרות האירופית היוקרתית Food Solutions. נושא התחרות השנה היה EcoBite Delight - פיתוח מוצר מאפה טעים, בריא, בר־קיימה ובר־השגה - שיהיה זול בהרבה ממוצרים דומים הקיימים על המדף. כל הקבוצות שהשתתפו בתחרות נדרשו לפתח מוצרים שיענו על ארבעת הקריטריונים האלו ולהגיע מרעיון לאבטיפוס, בכלל זה תוכנית עסקית מלאה.
חברי הקבוצה הזוכה, הסטודנטים יונתן גולדמן, אמיל ישעיה, שי מוגליאנסקי, מיכל פרז וליאור שטרית, הציגו בתחרות את BreadEat - לחם מופחת פחמימות המיועד לסוכרתיים. מוצר זה הציג מרקם וטעם של לחם מסורתי "רגיל", תוך הוספת ערכים תזונתיים חשובים, ובה בעת הוא מותאם לצרכים המיוחדים של חולי סוכרת. BreadEat עשוי מהדגן האתיופי טֵף, משעורה, מקמח קוקוס ומגרעיני חמנייה.
מלבד קבוצה זו, שהמוצר שלה זכה כאמור במקום השלישי, היו שלוש קבוצות סטודנטים מהפקולטה שהציגו פיתוחים של מוצרים מקוריים:
- Daitini - קובה מתוקה, הראשונה בהיסטוריה ככל הנראה. זה קינוח בהשראה ים־תיכונית המכיל מעטפת בורגול ממולאת במחית תמרים.
- OkaPops - חטיף מלוח פריך לילדים, עשוי מטופו, פסיליום, עדשים וזרעי שומשום, ובעל ערכים תזונתיים משופרים.
- Flaxty - טארטלטים עשירים ללא גלוטן. טארטלטים מזינים אלה עשויים מפשתן, חלבון אפונה ופסיליום, וממולאים במחית תמרים.
תחרות Food Solutions היא תוכנית חינוכית־אקדמית רחבה המתקיימת במסגרת EIT FOOD - מיזם אירופי שנועד לשפר ולחזק את סקטור המזון באיחוד האירופי. מיזם זה משלב חשיבה חדשנית וקידום עקרונות קיימות ובריאות.
פרופ' מאיה דוידוביץ־פנחס, המנחה את קבוצות הסטודנטים בפקולטה בפרויקטים אלה עם פרופ' אבי שפיגלמן ופרופ' אורי לזמס, ציינה: "סטודנטים שלנו זכו בעבר בתחרות זו בפרסים יוקרתיים ותמיד בלטו ביכולות המקצועיות שלהם. זאת עדות לידע הרב שהסטודנטים שלנו רוכשים ומיישמים במסגרת התואר. הדבר מביא לפיתוחים של מוצרים מקוריים, בריאים וטעימים. ההתנסות הזו מדגימה את הפוטנציאל האדיר של הסטודנטים שלנו לעצב את עולם המזון בעתיד."
המוצרים שפיתחו הסטודנטים, ובהם המוצר הזוכה: BreadEat - לחם לסוכרתיים
ארבע הקבוצות עם מנחי הפרויקטים