מגה מיכשור
חדשות
חדשות הייטק
לעמוד קודם

תוכנית התנסות מעשית של ג'וניורים בחברות הייטק

09/01/2024
זמן קריאה: 2 דק'

רשות החדשנות אישרה במסגרת תוכנית "הזנק להייטק" מימון התנסויות מעשיות בחברות הייטק. המועמדים ישובצו בחברות הייטק לתקופה של שישה חודשים ומעלה, שבמהלכה יבצעו פרויקטים בעלי משמעות ויצברו ניסיון מעשי.

בתוכנית החדשה יושקעו בסך הכול 48 מיליון ₪, מתוכם 19.5 מיליון ₪ במימון רשות החדשנות, הרשות לפיתוח כלכלי-חברתי של המגזר החרדי במשרד ראש הממשלה והרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים במשרד לשוויון חברתי (במסגרת תוכנית החומש 550 "תקאדום" לעידוד כניסה לענף ההייטק בחברה הערבית).

על פי רשות החדשנות, פוטנציאל הבוגרים במסלול זה הוא 1,000 מועמדים שיעברו הכשרה מעשית. הרקע לתוכנית, שמוגדרת כפיילוט, הוא ירידה ניכרת בכמות המשרות הפנויות בהייטק, שיצרה אתגר של ממש בשילוב בין הון אנושי מיומן לבין אוכלוסיות בייצוג חסר במיוחד.

מדו"ח רשות החדשנות 2023 עולה, כי ההייטק הישראלי עדיין מורכב ברובו מגברים יהודים שאינם חרדים. 66% מהשכירים בענף הם גברים ו-34% הם נשים. התפלגותם המגזרית של השכירים והשכירות מלמדת, כי רק 1.5% מהם גברים ערבים, 0.8% גברים חרדים, 2.2% נשים חרדיות ו-0.5% נשים ערביות.

התוכנית תופעל בפריסה גיאוגרפית רחבה על ידי גופים מפעילים וחברות הייטק שמעוניינים לקלוט עובדים להתמחות מעשית. השאיפה היא שהפעילות תאפשר לג'וניורים ניסיון מעשי ודריסת רגל בתעשייה, שיסייעו להם בעתיד למצוא עבודה באמצעות תיק עבודות ופרויקטים מעשיים בשילוב כישורים רכים שיירכשו במהלך ההכשרה המעשית.

 

הגופים שזכו במסגרת הקול הקורא:

קמביום: בית תוכנה המתמחה בפיתוח למערכות מובייל, דאטה ועוד, המעסיק אוכלוסיות בייצוג חסר.

אמדוקס: שילוב צעירים על הרצף האוטיסטי, ללא ניסיון תעסוקתי בתפקידים טכנולוגיים.

PLACE IL: מענה מותאם לצרכי תעשיית ההייטק, כולל תהליכי מיון וסינון של מועמדים לשילוב אוכלוסיות בייצוג חסר.

עמותת תפוח ועמותת ידידי עתידים: שילוב של צעירים וצעירות מהאוכלוסייה בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בחברות הייטק בינוניות וקטנות.

achip וקרן קמח: הכשרות מעשיות טכנולוגיות לנשים וגברים מהחברה החרדית, במימון הרשות לפיתוח כלכלי חברתי של המגזר החרדי במשרד ראש הממשלה.

Itworks וטק קריירה: מענה מותאם לשילוב בתעשיית ההייטק בעבור האוכלוסייה הערבית ובני העדה האתיופית.

Infinity labs: הכשרות מעשיות בחברות הייטק מובילות במשק.

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים: "אחד הפערים הגדולים ביותר כיום בתחום התעסוקה בחברה הערבית הוא שער הכניסה להייטק. מסיימי התארים בתחומי הטכנולוגיה מתקשים מאוד למצוא משרת ג'וניור או מעסיק שיעניק להם הזדמנות למשרה ראשונית בתחום. הדבר הוא חסם אמיתי, המאלץ אותם לעסוק בתחומים אחרים, ולבסוף להיפלט ממערכת התעסוקה בתחומי הטכנולוגיה. הקול הקורא שמשיקה רשות החדשנות נועד להכשיר ג'וניורים במשרות התמחות, אך בתשלום ובהיקף של משרה מלאה, וכך ליצור מסלול שבו שני הצדדים מרוויחים. ענף ההייטק הוא הקטר המניע את המשק הישראלי, ובכוונתו להשקיע את מרב המאמצים והמשאבים כדי לוודא שהחברה הערבית לא תישאר מאחור."

חנן ברנד, סמנכ"ל חטיבת הזנק: "בשנה האחרונה בוגרי הכשרה רבים, כולל בוגרי אקדמיה שהיו משתלבים בתום לימודיהם בתעשייה בקלות, נקלעו לקושי אמיתי בהשתלבות בתעשייה. התוכנית תסייע למועמדים להשתלב בחברות הייטק לתקופת התמחות מעשית שתארך חצי שנה לפחות. התוכנית תשים דגש רב בשילוב אוכלוסיות בייצוג חסר, בחברה החרדית והערבית, בבני העדה האתיופית ובאנשים עם מוגבלות."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן