מטריון: ייצור חומרי שבבים בדרום קוריאה
חברת Materion האמריקנית, יצרנית חומרים הנדסיים מתקדמים, הודיעה על הרחבת פעילותה העולמית בתחום ייצור חומרי הגלם לתעשיית השבבים עם רכישת מפעל חדש בדרום קוריאה. העסקה, הצפויה להיסגר בתוך 90 יום, תחזק את מעמדה של Materion כספקית מובילה של מוצרי טנטלום - מתכת נדירה בעלת עמידות גבוהה לקורוזיה, החיונית לתעשיית השבבים בתחומי מחשוב עתיר ביצועים ובינה מלאכותית.
Materion, שמרכזה באוהיו, רכשה את נכסי הייצור של יצרנית קוריאנית בשם Konasol, כולל מיתקן חדש לייצור חומרים לתהליכי הדפסה דקים (deposition materials), בהם דיסקות מטרה (sputtering targets) - רכיב קריטי בייצור שבבים מתקדמים. לדברי נשיא החברה ומנכ"לה, ג'וגל ויג'איוורגיה, "הרכישה מחזקת את הנוכחות שלנו באסיה כדי לתמוך בלקוחות מובילים בענף השבבים ולשרת אותם, ומבססת את מעמדנו כספק גלובלי מוביל לחומרי דיפוזיה."
לצד מגמת החברות הבינלאומיות המשקיעות בארה"ב כדי להימנע מהשלכות המכסים, ישנן חברות אמריקניות כגון Materion שבוחרות להשקיע דווקא באסיה, בעיקר כדי להתקרב למקורות חומרי הגלם ולשרשרת הייצור המקומית של המתכות הנדירות. כיום, ארה"ב תלויה במידה רבה ביבוא של מתכות נדירות מסין, והעסקה בדרום קוריאה צפויה להקטין את התלות ולשפר את הקשר עם יצרני השבבים האזוריים.
אולי בלנקנשטיין, סגן נשיא לאסטרטגיה בחטיבת החומרים האלקטרוניים של Materion, ציין כי הרכישה תחזק את הקשר עם הלקוחות באזור אסיה־פסיפיק ותאפשר לחברה לפתח יכולות תפעוליות חדשות. עם השלמת העסקה, שמונה עובדים מקונסול יעברו ל־Materion. פרטים כספיים על העסקה לא פורסמו.
Materion נוסדה בשנת 1931 בשם Brush Beryllium Company והתמקדה תחילה בכרייה ובמתכות. במרוצת השנים עברה טרנספורמציה והייתה לספקית חומרים מתקדמים לתעשיות שבבים, אנרגיה, רכב ותעשייה. החברה משתפת פעולה עם נאס"א, המעבדה הלאומית של איידהו ו־Kairo Power, בין השאר לקידום פרויקטים של מחקר באנרגיה נקייה.
ל־Materion כ־25 אתרי ייצור ברחבי העולם, כמחציתם בארה"ב והיתר באירופה ובאסיה. הרכישה בדרום קוריאה תסמן לראשונה נוכחות ישירה של החברה במדינה זו ותגדיל את קיבולת הייצור הגלובלית.
חטיבת החומרים האלקטרוניים, הכוללת גם חומרים לסוללות רכב חשמלי ולחומרי דיפוזיה לשבבים, רשמה צמיחה ניכרת והגיעה להכנסות של 335 מיליון דולר ב-2023 - זינוק לעומת 196 מיליון דולר ב־2020, על רקע הביקוש המוגבר לטכנולוגיות AI ו־5G.
בסוף 2024 דיווחה Materion על מכירות בהיקף של 1.7 מיליארד דולר, אך הרווח הנקי היה 5.9 מיליון דולר בלבד לעומת 95.7 מיליון בשנה הקודמת, בשל אתגרי שוק גלובליים. המהלך בדרום קוריאה משקף את מגמת ההתרחבות של Materion בשוק החומרים המתקדמים, כחלק ממאבק התעשייה להבטיח שרשראות אספקה גמישות ועצמאות טכנולוגית בעידן השבבים.