הפנטגון מתחמש במומחי סייבר ו־AI
משרד ההגנה האמריקני (הפנטגון) הודיע על שני מינויים טכנולוגיים חדשים עם צירופם של חבר לשעבר בצוות DOGE של המשרד וקצין סייבר של חיל האוויר. חבר צוות DOGE (המחלקה ליעילות הממשל) לשעבר, גאווין קליגר (Gavin Kliger), מונה לתפקיד קצין הנתונים הראשי של הפנטגון.
"אנו נמצאים בתחרות גלובלית על עליונות צבאית בתחום הבינה המלאכותית, ועל אמריקה לבסס את מנהיגותה כדי להרחיב את היתרון על פני יריבותיה", אמר קליגר בהודעה שפורסמה ברשת החברתית X. "משימתי היא לשלב את החדשנות חסרת התקדים של המגזר הפרטי עם המומחיות המבצעית של המשרד כדי לספק במהירות יכולות בינה מלאכותית מתקדמות ללוחמים שלנו."
קליגר הוסיף, כי באמצעות קידום פרויקטים פורצי דרך בדחיפות של זמן מלחמה, תובטח הפיכתה של טכנולוגיה חדישה ליתרון מכריע בשדה הקרב. במהלך שירותו בצוות המחלקה ליעילות הממשל, קליגר סייע לפקח על השקת פלטפורמת GenAI.mil, המאפשרת לאנשי כוחות הביטחון גישה מאובטחת לגרסאות של כלי בינה מלאכותית יוצרת.
המינוי הגיע בתקופה מתוחה בין הפנטגון לקהילת הבינה המלאכותית בעקבות מאבק פומבי בין בכירים במשרד ההגנה, בהם שר ההגנה פיט הגסת' (Pete Hegseth), לבין חברת אנת'רופיק (Anthropic) סביב תנאי השימוש במודל AI שלה, קלוד (Claude). הפנטגון אף מימש את איומיו והגדיר את החברה כסיכון לשרשרת האספקה.
בד בבד מונה ג'יימס "ארון" בישופ (James "Aaron" Bishop) לתפקיד סגן קצין המידע הראשי לאבטחת סייבר ומנהל אבטחת המידע הראשי (CISO) של משרד ההגנה. בישופ, ששימש לאחרונה כמנהל אבטחת המידע של חיל האוויר, יחליף את דייב מקיואן (Dave McKeown) שפורש מהשירות הממשלתי לאחר יותר מ־40 שנות עשייה.
קירסטן דייוויס (Kirsten Davies), קצינת המידע הראשית של הפנטגון והמנהלת החדשה של בישופ, בירכה על המינוי, וציינה כי התפקיד קריטי ואחראי על תמיכה מקצועית בתחומים מדיניות, טכנולוגיה ופיקוח רוחבי על כל ענייני הסייבר.
בדומה לקליגר, בישופ נכנס לתפקידו בתקופה שעשויה להיות סוערת למערך הסייבר של הפנטגון, בצל העימות מול איראן הידועה ביכולותיה הטכניות המתוחכמות. למרות שמומחים בתעשייה טרם זיהו קמפיינים קיברנטיים מדינתיים רחבי היקף מצד טהראן, התקבלו לאחרונה דיווחים מפוקפקים על מתקפות סייבר בסיסיות יחסית בסגנון ה"אקטיביזם" (פריצות סייבר לשם מחאה או העברת אג'נדה פוליטית).
צילום: Micah Wilson
