תערוכת Cleanzone 2024
התערוכה הבינלאומית קלינזון (Cleanzone) של שנת 2024 התקיימה ב-25 וב-26 בספטמבר ביריד פרנקפורט (Frankfurt Messe), מתחם התערוכות הגדול בעולם. תערוכת קלינזון התקיימה בפעם העשירית, וגם הפעם משך האירוע חברות ומיזמים רבים. המשתתפים הציגו את הפיתוחים והפרויקטים החדשים שלהם בתחום החדרים התעשייתיים הסטריליים, טכנולוגיות נקיות וטכנולוגיות לניטור ובקרה של זיהומים. השנה השתתפו בתערוכה 77 מציגים מ-16 מדינות מכל העולם, יותר משליש מהם מחוץ לגרמניה. בין המדינות שהיה להן ייצוג בולט: שווייץ, בריטניה ואיטליה.
תערוכת Cleanzone הייתה לאורך השנים כתובת עיקרית לתעשייה רפואית, ביוטכנולוגיות, תעשייה כימית, טכנולוגיות מזון, פלסטיק, מערכות ממוחשבות, אופטיקה וגם לתעשיית הרכב ולתעשייה האווירית מכל העולם. היום כמעט לא נשארו ענפים ותחומים טכנולוגיים ותעשייתיים שאינם משתמשים בחדרים נקיים וסטריליים כשלב מרכזי בייצור.
וולפגאנג מרצין (Wolfgang Marzin), נשיא ומנכ"ל של יריד התערוכות בפרנקפורט, טוען: "תעשיית טכנולוגיות נקיות נמצאת במגמת צמיחה ממשית. העובדות מקבלות גיבוי ממחקרים כלכליים. לפי התחזיות הקיימות, שוק הטכנולוגיות הנקיות אמור לעלות ב-6% בכל שנה עד שנת 2030. זאת בדיוק הסיבה שאנחנו, כנציגים של היריד התעשייתי הגדול בעולם, שמחים לארח את תערוכת Cleanzone ולספק פלטפורמה בינלאומית למגוון חידושים ופיתוחים."
הצוות שאמון על קיום התערוכה השנה עבד צמוד למומחים רבים ממגוון תחומים תעשייתיים. זה עזר לו להבין את הטרנדים החמים ואת האג'נדה הכללית של התעשייה הנקייה בשנים האחרונות. אחד הנושאים המרכזיים שעלו בתערוכה הוא טכנולוגיות נקיות ושילובן במגוון תחומים תעשייתיים ובשגרה היומיומית.
בהתאם לרוח התקופה, גם הנושא של בינה מלאכותית עלה לא מעט. מיצגים רבים התמקדו בדיגיטציה של תהליכים ובחידושים בתחום השימוש האפקטיבי באנרגיה תוך כדי התחשבות בסביבה.
ועידת קלינזון (Cleanzone Conference) היא חלק מרכזי בתערוכה. היא התמקדה בנקודות מפתח ובטרנדים חמים בתעשייה נקייה. הוועידה נתנה במה למגוון רחב של נושאים והעניקה למשתתפים ולמבקרים הזדמנות ייחודית להתפתחות אישית ולדיאלוג מקצועי.
היום הראשון של הוועידה התקיים בחסות הנהלת היריד עם קבוצת פוגל (Vogel Communications). גרנוד דיטל (Gernod Dittel) נשא נאום שבו הדגיש את החשיבות של חדרים נקיים לעתיד. מבקרי התערוכה צפו בפרזנטציות בנושאים רובוטיקה, ניהול פרויקטים משולב ושילוב מערכות VR (מציאות וירטואלית) בעבודה עם חדרים נקיים וסטריליים.
היום השני הוקדש לטכנולוגיות ולפתרונות בתחומים ניקיון של שטחים תעשייתיים ובקרת זיהום. פרזנטציות הוצגו למשתתפים בחסות ארגון בינלאומי שמאחד את הגופים שאחראים על בקרת איכות ובקרת רמות זיהום (ICCCS).
בכל תערוכה של Cleanzone, המשתתפים מתחרים על פרס כספי של שלושה אלף יורו. השנה הוענק הפרס בשיתוף פעולה עם בית ההוצאה לאור וויילי (Wiley Publishing House). הזוכה הגדול של התחרות שבה השתתפו 14 חברות ומיזמים הוא פרויקט משותף של חברת דסטקס (Dastex) ומכון דנקנדורף (Denkendorf Institute, DITF). הפרויקט הציג שיטה חדשנית לבקרת ניקיון בחדרים סטריליים, ReBa².
תערוכת Cleanzone אירחה השנה כ-1,400 משתתפים ואורחים מ-41 מדינות בעולם. לשם השוואה, בתערוכה הקודמת, שהתקיימה לפני שנתיים, נכחו 1,500 משתתפים, אך הייצוג הבינלאומי היה נמוך יותר: 38 מדינות בלבד. 77 חברות ומיזמים הציגו את הפיתוחים שלהם בתערוכה האחרונה. השנה הגדירה התערוכה כמטרה מרכזית לקיים דיאלוג מקצועי של חברות ומיזמים בתחום טכנולוגיות נקיות. התערוכה שמה דגש ברמה גבוהה של חדשנות.
בפעם הבאה, תערוכת Cleanzone תתקיים בתאריכים 26-25 בספטמבר בשנת 2026.
הזוכים בקלינזון: נציגי מיזם Dastex ומכון DITF. צילום: Frankfurt Messe