מגה מיכשור
כתבות
מגה מראיין מיכשור
לעמוד קודם

לתקשר עם טכנולוגיה

ראיון עם טל הנדל, ראש צוות האלגוריתמיקה ב-Synaptics HPD - פתרונות חישה חזותית של בינה מלאכותית בעוצמה נמוכה במיוחד

אבירם זינו |  
24/12/2023
זמן קריאה: 5 דק'

Emza Visual Sense ידועה בעבודתה החלוצית בתחום פתרונות חישה חזותית של בינה מלאכותית בעוצמה נמוכה במיוחד. חברה זו, שבסיסה בגבעתיים, עשתה צעדים חשובים בפיתוח חיישנים ויזואליים מתקדמים בעלי יעילות גבוהה בצריכת חשמל. החברה התחילה עם ארבעה עובדים, היא נרכשה על ידי Himax הטאיוונית, והיום, לאחר שנרכשה מ-Himax על ידי סינפטיקס (Synaptics Incorporated) האמריקאית, יש 12 עובדים בחטיבה שעוסקת בפיתוחי Emza בישראל מתוך כ-100 עובדים של סינפטיק בישראל ושם החברה שונה ל-Synaptics HPD. שאר העובדים שייכים לחטיבה אחרת.

Emza Visual Sense, מגדירה מחדש את המפגש בין בינה מלאכותית, ראייה ממוחשבת ואינטראקציה עם משתמשים. הגישה שלהם ליעילות אנרגטית, פרטיות ועיצוב ממוקד משתמש, לא רק עונה על צרכי התעשייה הנוכחיים אלא גם סוללת את הדרך לחידושים עתידיים. ככל שהעולם הדיגיטלי מתפתח, תפקידה של אמזה בעיצוב האופן שבו אנו מתקשרים עם הטכנולוגיה הולך וגובר, והדבר הופך אותה לחברה שצפויה לגדול בשנים הקרובות.

החיישנים שהחברה פיתחה משתמשים באלגוריתמים קנייניים של ראיית מכונה וארכיטקטורות ספציפיות, ומאפשרים יכולות חישה חזותיות תמיד. בעולם שנשען יותר ויותר על טכנולוגיה דיגיטלית, Emza Visual Sense, חברה ישראלית, היא חלוצה במהפכה באופן שבו מחשבים מתקשרים עם המשתמשים שלהם.

יצאנו לראיין את ראש צוות האלגוריתמיקה, טל הנדל, בעל רקע במדעי המחשב והנדסה ביו-רפואית. טל שיתף בתובנות על המסע של החברה ועל עבודתה פורצת הדרך בחישה חזותית ובינה מלאכותית.

 

טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית זעירה

הישג בולט של אמזה הוא טכנולוגיית WiseEye שלה, שהיא טכנולוגיית חישה חזותית חדשנית מבוססת בינה מלאכותית זעירה. טכנולוגיה זו שולבה במגוון מחשבים ניידים חדשים מבית Dell, בהם דגמים מהסדרות Latitude, Inspiron ו-Precision. טכנולוגיית WiseEye נועדה לזהות רמות מעורבות של משתמשים, לתרום לניהול כוח טוב יותר של התצוגה ולמקסם את חיי הסוללה. תכונה זו מדגישה את ההתמקדות של החברה בפיתוח פתרונות שהם לא רק מתקדמים טכנולוגית אלא גם פרקטיים בשיפור חוויית המשתמש ויעילות המכשיר.

אמזה נרכשה על ידי Synaptics Incorporated, חברה הידועה בעבודתה בפתרונות ממשק אנושי. רכישה זו, בשווי של עשרה מיליון דולר, בוצעה מ-Himax Technologies שבטאיוואן. המהלך הזה של Synaptics לרכישת Emza ופתרונות החישה החזותית בינה מלאכותית, מדגיש את הערך האסטרטגי והיכולת הטכנולוגית של אמזה בתחומים בינה מלאכותית וחישה חזותית. באמצעות רכישה זו, Synaptics שואפת להביא יכולות בינה מלאכותית למכשירי קצה זעירים, מוגבלי כוח ועלות, ובכך להרחיב את טווח ההגעה שלה במגזרי המוליכים למחצה וה-OEM.

הרכישה והשילוב של הטכנולוגיה של אמזה במוצרי מיינסטרים כגון מחשבים ניידים של Dell, מדגימים את התפקיד החשוב של החברה בקידום תחום החישה החזותית בינה מלאכותית. ההתמקדות ב"בינה מלאכותית זעירה", שנועדה למזער את השימוש בכמויות גדולות של נתונים וכוח חישובי, ממצבת את אמזה בחזית הפיתוח הטכנולוגי היעיל והבר-קיימה בתחום למידת מכונה ובינה מלאכותית.

אמזה הגיעה לשיא הצלחתה בעת רכישתה על ידי Synaptics Incorporated תמורת מיליונים. המוצר שלה מתיישב עם היוזמה הירוקה של אינטל - שיפור יעילות המחשב לא על ידי שינוי חומרה אלא באמצעות מערכת חכמה המנטרת את הסביבה. גישה זו נעשית הסטנדרט בתעשייה. Emza מובילה באמצעות שיתוף הפעולה שלה עם Synaptics, וממשיכה לחדש ולחדד את המערכת. המוצר הנוכחי של Emza, המתמקד ביעילות אנרגטית, הוא חלק מחטיבת PC של Synaptics. שאר החברה מתמקדת ב-IoT. חלוקה זו משקפת את האבולוציה ב-IoT ואת המשמעות הגוברת שלו בטכנולוגיה.

איך החברה התפתחה למה שהיא היום?

טל הנדל: "החברה הוקמה בשנת 2006 עם מטרות אחרות לגמרי ועסקה בקומפיוטר ויזון, אבל אחרי כמה גלגולים, היזמים יורם וזאב שינו כיוון לראייה ממוחשבת, שתוכל לתת תובנות אינטליגנטיות כלשהן. הרעיון שהתפתח הוא שהמחשב יהיה בהתאם להתנהגות של היוזר, כך שצריכת האנרגיה למשל תנוהל באופן חכם בהתאם לפעילות של המחשב גם במצבים שבהם אתה נמצא מול המחשב בהתאם לפעילות."

איך ההצלחה באה לידי ביטוי?

טל הנדל: "החברה נמכרה תמורת מיליונים רבים ל-Synaptics Incorporated. היום המוצר פועל בתוך העולם הירוק שאינטל ניסתה ליצור. המחשב נעשה חסכוני יותר לא באמצעות שינוי הסוללה אלא באמצעות מערכת חכמה שמנטרת את הסביבה. זה התהליך שכל החברות הגדולות הולכות אחריו. אנחנו מובילים עם הדייזין שלנו עם Synaptics וממשיכים בתהליכים של חדשנות והשתפרות של המערכת. אם הסנסור שלך יכול לחסוך עד 20 אחוז מניהול צריכת האנרגיה, זה מביא להתייעלות ממשית. כשהמחשב פועל באופן חכם מול העולם, אפשר לחסוך הרבה יותר מ-20 אחוזים, וזה כבר מייעל מאוד את הפעילות."

 

 

למעשה המוצר מזהה אותי כדי לדעת איך לנהל את האנרגיה?

טל הנדל: "המוצר הנוכחי שלנו מוכוון אנרגטית. אותנו הושיבו בחטיבה שנקראת פי סי. שאר עובדי החברה של סינפטיק עובדים על IOT, והאבולוציה נמצאת למעשה ב-IOT.

יש פיתוח ישראלי שהטכנולוגיה שלו היא מעקב בגני ילדים אחר הפעילות של הילדים, והמערכת מזהה משהו חריג. זה הכיוון? כמובן שעולות כאן סוגיות של פרטיות

טל הנדל: "חשבנו על כיוונים כאלה לפני כמה שנים. היו לנו כמה יתרונות בולטים מאוד יחסית למתחרים. ראשית, אנחנו זולים מאוד. שנית, אנחנו מזהים מרחוק יותר את המשתמשים, והמערכת עשויה להתריעה על מישהו שנמצא מאחור למשל. הדבר השלישי הוא רמת הפרטיות."

איך אתם מתגברים על סוגיות של פרטיות?

טל הנדל: "הנושא של הפרטיות לא פשוט. מאחר שאנחנו יושבים על צ'יפ אוטונומי ואי אפשר להוציא החוצה את הצילומים, יש כאן פרטיות ואין מגע עם החוץ. זה יתרון חשוב."

עד כמה שאלות הנוגעות לפרטיות מנחות אותך בפיתוח?

טל הנדל: "זו שאלה שמנחה אותנו מאוד. זה משהו שאין בילתו. המוצר שלנו קיים מכיוון שאנשים לא מוכנים לחשוף את הפרטיות שלהם."

ומה הלאה?

טל הנדל: "נכון שכרטיס הכניסה שלנו הוא צריכה אנרגטית, אבל אם נתקדם, הרעיון הוא להפוך את כרטיס הכניסה למשהו הרבה יותר רחב, להפוך את המחשב שלך, תוך שמירה על פרטיות, ולעשות כל דבר באופן הכי אינטליגנטי שאפשר לדמיין, למשל בריאות דיגיטלית או ניהול צריכת המסכים. למשל קביעה שלאחר זמן מסוים שאתה נמצא מול המחשב וסופג קרינה כחולה, המחשב יתריע שצריך לתת לעיניים לנוח.

"דוגמה נוספת היא מה קורה כשעובדים עם יותר ממסך אחד ומה קורה עם המצלמה. טיפול והתאמה חכמים נחוצים גם במצבים כאלה. המערכת שלנו תוכל באופן אינטליגנטי להעביר את המשתמש ממצלמה למצלמה, ואת העכבר ממסך למסך. רבים עובדים עם כמה מסכים, תוך שמירה על אנרגיה ופרטיות. רעיון אחר הוא שהמחשב פועל כל הזמן. כשהמשתמש מגיע המחשב נדלק, אבל כשמשתמש אחר מגיע והוא לא מזוהה, המחשב נכבה.

"העולם הזה אינסופי, מכל דבר שמזהה אנומליה או חדירה ועד לדברים שעושים פעולות אינטליגנטיות אחרות."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן