מגה מיכשור
כתבות
מגה סייבר מיכשור
לעמוד קודם

המלצות למקרה של דליפת מידע אישי לרשת

28/03/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

לאחרונה התרחשו אירועי אבטחת מידע רבים. אירועים אלה עשויים לכלול דלף מידע, לרבות הדלפה ופרסום של פרטיהם האישיים של המשתמשים באתרים ובשירותים למיניהם. דלף המידע עלול להכיל נתונים רגישים מאוד כגון פרטי הזדהות וסיסמאות כניסה למערכת, שם המשתמש ופרטי קשר, פרטי כרטיס אשראי, מידע רפואי, נטייה מינית ותמונות רגישות שהעלה המשתמש לצרכים חברתיים או רפואיים.

אם נודע לכם כי דלף מידע מאתר המחזיק בפרטיכם האישיים, אנו ממליצים לנקוט משנה זהירות בכל הקשור להתנהלות השוטפת במרחב הדיגיטלי ולהטמיע בהקדם את המלצות ההגנה האלה:

סיסמאות: מומלץ להחליף סיסמאות לכל האפליקציות והשירותים שבהם אתם משתמשים ברשת (כגון רשתות חברתיות). בעת ההחלפה מומלץ לבחור סיסמה שאינה כוללת פרטים אישיים מזהים כגון תאריך לידה, ולהשתמש בסיסמאות אחרות בשירותים למיניהם. כדי להקל את ניהול הסיסמאות, אפשר להשתמש בתוכנה ייעודית (כגון מחולל סיסמאות) אשר מצפינה את הסיסמה.

אימות דו-שלבי: הגדירו אמצעי זיהוי נוסף לסיסמה בכל השירותים המקוונים שבהם אתם משתמשים, עם דגש ברשתות חברתיות ושירותים פיננסיים. אפשר לבצע אימות נוסף באמצעים כגון אפליקציית אימות, קוד אימות במסרון, טביעת אצבע או זיהוי פנים. זה צעד קריטי המגן מרוב המתקפות.

ניטור סיסמאות חשופות: קיימים שירותים הבוחנים אם הסיסמאות השמורות אצלכם נחשפו, כגון שירות מנהל הסיסמאות של גוגל בדפדפן כרום, עמוד בדיקות האבטחה בחשבון גוגל ובדיקת האבטחה של אפל.

מעקב אחר פעולות בחשבון הבנק: עקבו מדי יום אחר חשבון הבנק וחיובי האשראי, וודאו שאין פעילות חריגה שלא ביצעתם. הגדירו באפליקציה של הבנק או של חברת האשראי קבלת הודעת SMS בכל חיוב או תנועה חריגים בחשבון.

הנפקת תעודת זהות חדשה: למי שצילום תעודת הזהות או הדרכון שלו זלג, מומלץ לפנות לרשות האוכלוסין ולהנפיק תעודה חכמה חדשה.

הודעות חשודות: גלו ערנות ואל תלחצו על קישורים או צרופות מגורמים לא מוכרים. בכל מקרה של חשד, היכנסו לאתר הרצוי דרך חיפוש בדפדפן ולא באמצעות קישור. אין למסור פרטים אישיים ומזהים לגורמים בטלפון או בקישור.

לסיכום, נתחו את סיכוניכם. אתם יודעים טוב מכולם מה הם ערוצי התקשורת אשר עלולים להיות חשופים עתה לתוקף, ומה אופי המידע שעלול להימצא בידיו ורגישותו. פעלו להקטנת הנזק: העלו את רמת חשדנותכם במקומות הרלוונטיים, בדקו בפרוטרוט את הפעולות בכרטיס האשראי וכן הודעות מרשתות חברתיות במקרה שמישהו מנסה להיכנס לחשבונכם. יידעו אנשים שהתוקף עלול לפנות אליהם, ויידעו את המשטרה והרשויות על כל ניסיון סחיטה או פישינג.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן