מגה מיכשור
מדורים
איי.איי.או.טי -IIOT
לעמוד קודם

AI ו-IIoT: שינוי תעשיית המזון

20/11/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

תעשיית המזון והמשקאות חווה שינוי ממשי, המונע על ידי התקדמות בבינה המלאכותית (AI) והאינטרנט התעשייתי של הדברים (IIoT). טכנולוגיות אלו מחוללות מהפכה במגוון היבטים של התעשייה, מייצור עד הפצה, בטיחות מזון לעקיבות ופיתוח מוצרים.

דוגמה לכך אפשר לראות בפעילות של יוניליוור והולוביומה אשר עובדות על מרכיבי מזון המשפיעים על רווחה נפשית. דוגמה אחרת היא ההשקעה של ADM בפלטפורמת הבינה המלאכותית של Brightseed לבחינת אינטראקציות בין חיידקים צמחיים למעי. המיזם המשותף של Kraft Heinz ו-NotCo מביא להשקת NotMayo בארצות הברית. ואפשר להזכיר גם את השותפות של קבוצת בל עם Climax Foods לטביעת רגל נמוכה בגרסאות צמחיות של גבינות פופולריות.

ההתקדמות ב-IIoT מאפשרת לחברות מזון ומשקאות למנף נתונים לאופטימיזציה של פלטפורמות AI ולמידת מכונה, ובכך לשפר את יעילות הייצור. ההתפתחויות העיקריות הן טכנולוגיות חיישנים מתקדמות לניטור סביבתי בזמן אמת ומידול חזוי, מחברים אלחוטיים והתקנים מרוחקים חכמים לקבלת החלטות משופרות, מיקרו-בקרים נטולי סוללות באריזת מזון לניטור איכות המזון ושיווק דיגיטלי, מדבקות RFID חצי פסיביות לעקיבות יעילה וטכנולוגיית סימון מזון.

כל סימון המזון (FTR) של ה-FDA דוחף חברות ליישם רישום סימון למזונות בסיכון גבוה. כלל זה הוא חלק מיוזמת העידן החדש של בטיחות מזון חכמה של ה-FDA, שנועדה לעודד עקיבות מקצה לקצה בכל תעשיית המזון. ה-IFT פרסם דו"ח שמעריך מגמות של מעקב אחר מזון וממליץ על פתרונות מעקב דיגיטליים לארגונים קטנים.

בזמן שתעשיית המזון והמשקאות ממשיכה לאמץ טרנספורמציה דיגיטלית, חברות מתמודדות עם אתגרים כגון יכולת פעולה הדדית בין מערכות, פרטיות נתונים, הסבה מחדש של עובדים וארגון נתונים. למרות האתגרים, התעשייה מוכנה לעבור דיגיטציה נוספת, מונעת על ידי הפוטנציאל של טכנולוגיות ניהול נתונים ואופטימיזציה של תהליכים.

לסיכום, AI ו-IIoT הם לא רק מושגים עתידניים אלא מעצבים מחדש ובאופן פעיל את תעשיית המזון והמשקאות. משיפור בטיחות המזון ועד לטיפוח שיטות עבודה בנות-קיימה, טכנולוגיות אלו מציבות סטנדרטים חדשים ופותחות עולם של אפשרויות לחדשנות ויעילות.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן