מגה מיכשור
מדורים
איי.איי.או.טי -IIOT
לעמוד קודם

חיישן עם תמונות באיכות מצלמה

14/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

חברת אווה (AEVA), מפתחת של מערכות חישה ותפיסה מתקדמות, חשפה את Aeries™ II. מדובר בחיישן D LiDAR4 ברמת אמינות גבוהה, כפי שנדרש בתעשיית הרכב, אשר נועד לאפשר את הגל הבא של יישומים בתעשיית הרכב ובתעשיות אחרות.

החיישן החדש ממנף פיתוחים קודמים של חברת אווה: טכנולוגיית FMCW (גל רציף בתדר מאופנן) וחיישן לידאר על שבב ראשון מסוגו בעולם. יש לו יכולת ייחודית לזהות את הממד הרביעי של מהירות אינסטנט (מהירות של אובייקט המצוי בתנועה, בנקודת זמן מסוימת) על גבי כל נקודה נוסף על זיהוי המיקום התלת-ממדי. תוכנת ארבעה-ממדים מתקדמת מביאה פיצ'רים פורצי דרך כגון לוקליזציה ארבעה-ממדים, אולטרה-רזולוציה וצילומים באיכות של מצלמה עם רזולוציה טובה יותר פי 20 מחיישני לידאר קיימים.

אלה הפיצ'רים המרכזיים של Aeries™ II:

1. רזולוציה גבוהה במיוחד, ברמת מצלמה: ממנף נתונים ארבעה-ממדיים גולמיים של אווה לשם אספקת דימויי זמן אמת באיכות של מצלמה, עם עד אלף שורות בפריים וללא טשטושי תנועה בצילום סטטי.

2. מהירות אינסטנט לטווח ארוך במיוחד: לטכנולוגיית הלידאר הארבעה-ממדי של אווה יש יכולת ייחודית למדוד מהירות אינסטנט לכל פיקסל, נוסף על מדידת המיקום התלת-ממדי, וכך מאפשרת למכונית ולמכונות אוטומטיות לתפוס את מיקומם של דברים ולדעת באיזו מהירות הם נעים, בטווח שמגיע עד חמש מאות מטרים.

3. טכנולוגיית לידאר על שבב: עיצוב פורץ דרך שמעלים את כל רכיבי אופטיקת הסיבים ומשלב את כל מרכיבי המפתח של הלידאר במודול יחיד קומפקטי לטובת ייצור אמין ותחרותי.

4. אמינות ברמת טכנולוגיית נהיגה אוטונומית: החיישן עמיד לטלטלות ולתנאים חיצוניים מאתגרים ורמת האמינות שלו מתאימה ליישומים בתעשיית הרכב.

5. עיצוב לשימושים ורסטיליים: גודלו רבע מהגודל של הלידאר שקדם לו. העיצוב הקומפקטי מאפשר הטמעה במגוון רחב של יישומים, עם טווח מרבי הניתן לקונפיגורציה בזמן אמת, שדה ראייה ודפוסי סריקה.

"Aeries II הוא קפיצה של התעשייה, ואנו מאמינים שיהיה לו תפקיד מכריע בשחרור הגל הבא של אוטומציה על פני מגוון יישומים, הן בתעשיית הרכב הן בתעשיות אחרות", אומרת מינה רזק, מייסדת שותפה באווה. "לטכנולוגיית FMCW יתרונות מובנים כגון זיהוי מהירות אינסטנט לכל נקודה, מה שמאפשר לנו לספק ללקוחותינו כמה קפיצות דרך מהותיות כגון אולטרה-רזולוציה ולוקליזציה ארבעה-ממדים, שעד היום לא התאפשרו."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן