מגה מיכשור
מדורים
איי.איי.או.טי -IIOT
לעמוד קודם

קצירת אנרגיה סולרית גם בחללים סגורים

14/03/2022
זמן קריאה: 2 דק'

לצד הדיגיטליזציה והתפתחות טכנולוגיות IOT שהולכות ותופסות יותר ויותר מקום בחיינו, מתפתחים בתים חכמים, ערים חכמות, מכוניות אוטונומיות ומסחר דיגיטלי, וכמו כן ניכר מעבר לתעשייה 0.4 ולמפעלים חכמים, מבוססי IIOT (האינטרנט התעשייתי של הדברים). עולמנו הולך ומתמלא בחיישנים ובמכשירי IOT מרושתים שפועלים על חשמל בזרם נמוך, שבדרך כלל מסופק להם על ידי סוללות. הצפי הוא שבעשור הקרוב יתווספו עשרה מיליארד חיישני IOT שימלאו תפקיד בכל תחומי החיים.

מה שעדיין מגבילים מאוד את המימוש המלא של הפוטנציאל הגלום בדיגיטליזציה הזו הם הקושי והעלות שבהפעלה רציפה של החיישנים האלו. חברת אמביאנט פוטוניקס (Ambient Photonics) מציעה טכנולוגיה של תאים סולריים להפקת חשמל בתנאי אור ירודים, שאמורה לתת מענה לקושי הזה.

החברה הגישה בקשה לקבל ערבות חוב ממחלקת האנרגיה בממשל האמריקני, ולאחרונה הצהירה כי עברה לשלב הבא של מועמדות לקבלת ערבות. הערבות המבוקשת, בסך 162 מיליון דולר, היא לטובת הקמה של מפעל לייצור בהיקף רחב של תאים סולריים המיועדים לתנאי אור בעייתיים. פס הייצור במפעל יהיה אוטומטי לגמרי, ויוכל לייצר עשרות מיליוני יחידות מדי שנה. למעשה הוא יהיה המפעל הגדול בעולם לטכנולוגיית קצירת אנרגיה בתנאי אור ירודים. הקמתו בארצות הברית תייצר מאות מקומות עבודה ותסייע לקדם את המעבר לאנרגיות מתחדשות.

"קצירת אנרגיה היא בין ההתפתחויות הטכנולוגיות החשובות של ימינו", אמר בייטס מארשל, מנכ"ל אמביאנט. "אמביאנט מפתחת טכנולוגיית קצירת אנרגיה מתקדמת ביותר בעולם, והקמה של מיתקן ייצור רחב היקף בארצות הברית תמחיש את ההובלה של ארצות הברית בטכנולוגיות העתידיות."

בין הלקוחות של אמביאנט נמצאות חברות IOT רבות וחברות שמייצרות ציוד לבתים חכמים שמשתמשות בתאים הסולריים של אמביאנט כדי להחליף את הסוללות שהפעילו אותם עד כה. הטכנולוגיה של אמביאנט מייצרת פי שלושה יותר חשמל מהטכנולוגיה המסורתית שהתבססה על תאי סיליקון אמורפי, והיא הטכנולוגיה היחידה בתחום קצירת האנרגיה שמסוגלת לרתום פוטונים על פני כל ספקטרום האור. שיעור המרת הפוטונים שלה בתנאי אור ירודים הוא 90%.

הודות לשיטת ייצור ייחודית - הדפסת תאים סולריים, אמביאנט יכולה לייצר ביעילות ובעלויות נמוכות תאים סולריים בכל מידה, לשילוב במכשירים אלקטרוניים בכל צורה ובכל מבנה. הדפסת התאים הסולריים מתאפשרת על נוסחה כימית של זכוכית דקה ועמידה, פטנט רשום של אמביאנט, וזו מאפשרת את ההדפסה והייצור המהירים.

על פי הערכות, המיתקן המתוכנן של אמביאנט יפחית פליטות גזי חממה בהיקף של עשרות אלפי טונות מטריים מדי שנה. נוסף על חיסכון בפסולת של הסוללות שיוחלפו על ידי התאים הסולריים, הטכנולוגיה צפויה לצמצם את פליטת הפחמן של מכשירים המופעלים בסוללות ב-80% בערך.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן