מגה מיכשור
מדורים
איי.איי.או.טי -IIOT
לעמוד קודם

שלוש מגמות בשרתים

16/02/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

לראשונה אחרי שנתיים כמעט נפגשו שוב פנים אל פנים אנשי תעשיית השרתים בכנס OCP (Open Computer Project). האימוץ המהיר של טכנולוגיות בינה מלאכותית, למידת מכונה, דיגיטליזציה ו-IOT, מאיץ גם את הביקוש לחוות שרתים יעילות יותר. עם הביקוש הגובר צצות דרישות חדשות ממערכות המחשוב והזדמנויות חדשות. להלן שלוש מגמות שהיה אפשר לזהות בכנס:

1. השרתים של ימינו עובדים עם מערכת של 12 V, אך כעת מתחיל מעבר לארכיטקטורה של 48 V, בתגובה לדרישות שמגיעות מצד פלטפורמות חדשות בעלות ביצועיות גבוהה. מערכות 48 V מספקות ביצועיות תרמית טובה יותר, עם פסי צבירה קטנים יותר ויעילות גבוהה יותר של כל המערכת. יצרני ציוד רבים הדגימו את מערכות 48 V שלהם בכנס האחרון. חברת אדוואנסט אנרג'י (Advanced Energy), ספקית פתרונות חשמל ובקרה מדויקים, מציעה פתרונות חשמל למערכות מסוג זה.

2. עם התגברות הדרישות ממערכות השרתים, מערכות הקירור הקיימות שוב אינן מספיקות לצנן את השרתים שכבר מגיעים לצריכת חשמל של 100 קילו וואט לכל כונן. בשנים האחרונות התעשייה בוחנת אפשרות להשתמש בנוזל צינון. שימוש בנוזל צינון משמעו שהשרת כולו יושב בתוך מכל מלא בנוזל הזה, שאינו מוליך חשמל. בכנס האחרון נעשו הדגמות רבות של שיטת קירור זו, ואין ספק שהטכנולוגיה מתפתחת במהירות. הטמעת טכנולוגיה של צינון באמצעות טבילה מצריכה שינויים והתאמות של המערכות למיניהן לאספקת חשמל.

3. בחוות שרתים אפשר לראות יותר ויותר סוג חדש של מעבדים בהספק גבוה. הדבר מגביר את הביקוש לפתרונות המרת כוח DC-DC חדשים. המעבדים האלה מסופקים על ידי יצרניות מוכרות כגון אינטל ונבידיה, וכן על ידי חברות הזנק כגון אמפרה (Ampere). אלו מציעות מעבדים שפותחו במיוחד ליישומים מגוונים רבים, מיישומי ענן עד יישומי קצה. מעבדים מסוג GPU או FPGA פועלים על זרם חשמלי גבוה מאוד, והדבר יאיץ את הדרישה להמרת וולטאז' DC-DC בהספק גבוה, במיוחד עם אימוץ מערכות 48 V.

הכלכלה הדיגיטלית הולכת ומתפתחת, וכדי לספק את צורכי היעילות האנרגטית של יישומי חוד החנית, שהולכים ומתפשטים בשוק, הדרישות מהשרתים גודלות ונעשות מאתגרות יותר ויותר.

 

צילום: Victorgrigas 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן