מגה מיכשור
מדורים
מדפסות תלת מימד
לעמוד קודם

אסמבריקס הישראלית ובואינג מרחיבות השת"פ ביניהן

27/10/2022
זמן קריאה: 2 דק'

בואינג (Boeing) חברת התעופה והחלל מהמובילות בעולם, והחברה הישראלית אסמבריקס (Assembrix Ltd), הודיעו על חתימת הסכם לפיתוח של פלטפורמה מהמתקדמות והמאובטחות בעולם לייצור חלקים בהדפסה בתלת-ממד. ההסכם מרחיב את השותפות בין שתי החברות, ויתמקד בשילוב תוכנה שפיתחה אסמבריקס במערכות הייצור של בואינג וספקיה ברחבי העולם על ידי מדפסות תלת ממד.

ההסכם שנחתם במסגרת הסכם שיתוף הפעולה התעשייתי בין בואינג לרשות לשיתוף פעולה תעשייתי במשרד הכלכלה והתעשייה (רשפ"ת), שאף סייעה לחיבור בין החברות, הוא המשך של הסכם קודם שנחתם לפני מספר שנים, המאפשר לתאגיד בואינג לנהל את הקניין הרוחני של החברה, אשר חשוף לספקים בשלבי ייצור למיניהם, ולהגן עליו.

ליאור פולאק, מנכ"ל אסמבריקס, ציין: "אנו רואים חשיבות רבה בהמשך שיתוף הפעולה לטובת תעשיות המאמצות את הטכנולוגיה. הרוח היזמית והגישה לחדשנות מצד שתי החברות יוצרת תרומה אדירה לייצור מתקדם בתלת-ממד ברחבי העולם."

 

 

אבי ברבר, סגן נשיא בואינג דיפנס בישראל: "ההשקעות של בואינג בחברת אסמבריקס נשענות על הטכנולוגיה העילית שפותחה. ההסכם עם אסמבריקס הוא שינוי באסטרטגיה של בואינג לשיתוף פעולה עם חברות קטנות ובינוניות, ולא רק חברות גדולות, כפי שהיה בעבר. בואינג מרחיבה את השימוש בהדפסה בתלת-ממד והדפיסה יותר מ-70,000 חלקי מטוסים אזרחים, צבאיים, משגרי טילים, תחנת חלל ומערכות חלל חדשות.

"החברה זקוקה לפלטפורמה של אסמבריקס כדי לתקשר בין כ-200 מדפסות הפרוסות ביותר מ-20 אתרים בארצות הברית ובעולם. זאת כדי לשפר את איכות המוצרים, להקטין עלויות ולייעל את שרשרת האספקה."

ינון אלרועי, משנה למנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה ומנהל רשפ"ת (בפועל): "בשיתוף הפעולה הזה השתתפה רשפ"ת, שפועלת לעודד רכש והשקעות של חברות בינלאומיות מובילות בחברות ישראליות בעלות חדשנות טכנולוגית. שיתוף פעולה כזה מביא ערך מוסף רב לשתי החברות, והוא דוגמה מצוינת לחשיבות, ליתרונות ולהזדמנויות העסקיות המונגשות לתעשייה הישראלית ולחברות זרות הפועלות במסגרת הסכמי רכש גומלין."

במסגרת הסכם רכש הגומלין ושיתוף הפעולה מול רשפ"ת במשרד הכלכלה והתעשייה, ביצעה החברה בשנת 2021 רכש גומלין בסך של 300 מיליון דולר בהתקשרות עם 11 חברות ישראליות, והיא ממשיכה במחויבותה לרכש גומלין מול ספקים בתעשייה הישראלית.

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל') אורנה ברביבאי: "שיתופי פעולה ועסקאות של גופים ישראלים עם חברות זרות, חייבים לכלול תנאי התקשרות עם התעשייה בישראל כדי לעודד רכש כחול-לבן, וזאת כדי לעודד צמיחת הכלכלה והתעשייה בכלל ובפריפריה בפרט. ההתעקשות על רכש גומלין מול חברות בינלאומיות ובהן בואינג, מסייעת לפיתוח ההון האנושי וליצירת עשרות אלפי מקומות תעסוקה, ומאן חשיבותה."

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן