מגה מיכשור
מדורים
מדפסות תלת מימד
לעמוד קודם

סטייקהולדר פודס תפתח בשר חזיר מתורבת

31/08/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

סטייקהולדר פודס (Steakholder Foods Lts, לשעבר MeaTech 3D $MITC), חברת מזון דיפ-טק בינלאומית מתעשיית הבשר המתורבת, תתחיל לפתח מוצרי בשר מתורבת באמצעות קו תאי גזע פלוריפוטנטי (iPS) מזן חזיר.

קו תאי הגזע מאפשר לחברה להגדיל את סל הזנים שלה ולהאיץ את מוכנות השוק לייצור בשר חזיר מתורבת. הקו יאפשר ייצור בהיקף בלתי מוגבל של מוצרי בשר חזיר מתורבת, הנלקחים מתאים שהונדסו מחדש למצב פלוריפוטנטי דמוי עוברי. קו זה מאפשר לבנק תאים אחד להיהפך למקור בלתי מוגבל לפיתוח כל סוג של תאי שריר או שומן לייצור בשר מתורבת.

החברה משתפת פעולה עם ספקית קו תאים מובילה של iPS, כדי לקצר את זמן הפיתוח למוצרי חזיר כגון בייקון, צלעות חזיר ושינקין. באמצעות תהליך ייחודי של גידול התאים והדפסה ביולוגית תלת-ממדית, החברה מצפה להשיג טעם, מרקם ותחושת פה של בשר חזיר רגיל, ואף להתעלות עליהם.

טכנולוגיית ההדפסה הביולוגית בתלת-ממד, שאותה פיתחה סטייקהולדר פודס, בעלת כושר ייצור של בשר בכל יחס של רקמת שריר ושומן, בקצב ייצור תעשייתי וברמת דיוק גבוהה, בכל צורה, רוחב ועיצוב רצויים. סטייקהולדר פודס תייצר גם מוצרי חזיר טחונים וביומסה של חזיר, כמרכיב למוצרי מזון היברידיים כגון קציצות.

הפעילות של סטייקהולדר פודס בתחום בשר החזיר המתורבת מתווספת לפעילויות הפיתוח המגוונות של החברה, בהן מוצרים מתורבתים של בשר בקר, עוף, דגים ופירות ים.

אריק קאופמן, מנכ"ל ומייסד סטייקהולדר פודס: "אנו מוסיפים מוצרי חזיר מתורבת לפורטפוליו סוגי הבשר שלנו. לבשר חזיר קיים פוטנציאל שוק אדיר, בהיותו מוכר כבשר הפופולרי ביותר בעולם."

 

תאי הגזע של מיטק תחת עדשת המיקרוסקופ. צילום: סטייקהולדר פודס

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן