מגה מיכשור
מדורים
מדפסות תלת מימד
לעמוד קודם

שדרוג פרוטזה באמצעות הדפסה בתלת-ממד

24/10/2022
זמן קריאה: 2 דק'

טקס הצגת הפרויקטים הנבחרים במיזם Makers for Heroes לשנת 2022 של ריסטרט התקיים בערב ראש השנה. בכינוס הציגו מיטב המוחות בעולם הטכנולוגיה הישראלי טכנולוגיות ופיתוחים חדשים שנועדו לסייע לחיילים שנפגעו בשירותם הצבאי. צוות של מתנדבים מחברת סטרטסיס, יצרנית מדפסות תלת-ממד התומכת במיזם מימיו הראשונים, התגייס השנה לסייע לרון הלוי, שאיבד את רגלו במבצע "צוק איתן".

האתגר של 12 אנשי צוות המתנדבים של סטרטסיס היה עיצוב ושדרוג של נראות הפרוטזה. הרעיון היה להפוך אותה, לבקשת הלוי, לאביזר אופנתי, פרקטי ועמיד, הן בתחושה והן בפועל, וכזו שתתאים לאורח חייו. "רציתי אופציה למראה אחר בכל יום מבחינת עיצוב, שאוכל לשחק עם הפרוטזה ולהפוך אותה לאלמנט עיצובי, שיהיה לה פן אישי", הסביר הלוי, שמדורג במיקום 12 באליפות העולם ושביעי באליפות אירופה בקיאקים.

"רון הוא מולטי-ספורטאי. הוא מגשים חלומות ומודל למי שלא מתבייש בקטיעת הרגל שלו וחי עם הפרוטזה בשלום", מספר אוהד מיוחס, דירקטור חדשנות ופתרונות קיימות בסטרטסיס. "אבל יש דברים שמפריעים לו ביומיום בשימוש בה. הדברים נשמעים לנו מינוריים, אבל בעבורו הם היו אקוטיים. בזה הפרויקט מתעסק השנה - שדרוג חוויה שאנחנו כנראה לעולם לא נבין."

"היה לי חשוב שהאזור המתכתי שקרוב יותר לתחתית הפרוטזה יהיה בעובי הנכון, כדי לא לעוות את המכנסיים מעל, למשל", מסביר הלוי. "רצינו שאולי יהיה מקום לתעודת נכה או למפתח שפותח את הברגים של הפרוטזה, אולי אפילו פותחן בירה... הדברים הפרקטיים הקטנים יכולים להיות מגניבים, אבל הפן העיצובי לא פחות חשוב."

העיסוק של רון בספורט היה חלק ממשי מהתהליך. "דיברנו על הקיאקים כחלק מהעיצוב - רצינו מראה יותר ספורטיבי גם בעיצוב ובחומרים, כך שיתאימו להתמודדות עם מים או תנאים מאתגרים אחרים."

המעצבים הראשיים של הפרויקט השנה מטעם סטרטסיס, ג'יין דוידוב ונפתלי אדר, נענו לאתגר. "המוצר שיצרנו הוא פתרון שאמור לעבוד כחלק אינטגרלי שמתחבר לפרוטזת הרגל הקיימת של רון, ונועד לענות על הצורך שלו להסוות את החיבור התחתון של הפרוטזה לחלק העליון של הרגל", מסבירה דוידוב. התהליך הצריך התאמה של לצרכים הספציפיים של רון, כגון שינויים בין קיץ לחורף והאופן שבו הוא לובש ג'ינס - יתרון ממשי של הדפסה בתלת-ממד.

"רצינו שמעבר לטכנולוגיה זה יתאים לאופי שלו כבן אדם. היה חשוב לנו לתת ערך מוסף לא רק לבעיה הספציפית הזו אלא גם לתת 'טוויסט' עיצובי", הוסיפה דוידוב.

לדברי אדר, "סרקנו את הפרוטזה שיש לרון היום והשתמשנו בה כשלד כדי להתחיל לבנות את הפתרון שעיצבנו לו. הדפסנו מספר גרסאות ומודלים כדי להגיע לצורה המתאימה. הפתרון הייחודי הזה יתאים לפרוטזות של רון בעתיד, ולאנשים אחרים. המוצר פשוט 'מתלבש' על הפרוטזה, וכך יוכל להתחבר גם לפרוטזות אחרות אם זו תוחלף. כל שינוי אפשרי בלחיצת כפתור והדפסה חדשה, כולל שינויי טקסטורה ונראות."

 

צילום: סטרטסיס

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן