מגה מיכשור
מדורים
מדפסות תלת מימד
לעמוד קודם

שיטת הדפסה משאריות קפה

10/01/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

קפה יכול לתרום במגוון דרכים: לעורר, לחמם ולהמתיק קצת את היום. לפי מחקר חדש, קפה גם עשוי לעזור להפחית פסולת ושאריות בתהליך הדפסה בתלת-ממד. מייקל ריברה (Michael Rivera), פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת קולורדו בולדר (Colorado Boulder University), מציע שיטת הדפסה חדשה של אובייקטים באמצעות משחה שכולה יוצרה משאריות קפה טחון, מים וכמה רכיבים סביבתיים אחרים. קבוצת המחקר כבר ניסתה את הפיתוח החדש והדפיסה מהחומר תכשיטים, כדים לצמחי בית וכמובן ספלים לקפה אספרסו. טכניקת ההדפסה קלה למדי ומותאמת לעבודה גם במדפסות תלת-ממד הפשוטות ביותר, עם שדרוגים נקודתיים והתאמות.

ריברה מסביר שלפולי קפה שימושים מגוונים. קבוצת המפתחים השיקה את הפרויקט בכנס מחשוב בינלאומי שהתקיים בפיטסברג (Pittsburgh) בקיץ האחרון. בשביל ריברה, הפרויקט הוא חלק ממטרה עיקרית - להפוך את שיטות ההדפסה בתלת-ממד לנגישות יותר לכמה שיותר יוצרים ואנשים בעולם הטכני - אמנים, מעצבים ומהנדסים. "החזון שלנו הוא להנגיש ולפשט את ההדפסה בתלת-ממד לכמה צעדים פשוטים, תוך שימוש בחומרים שזמינים בסופר השכונתי או בהזמנה מהרשת."

ריברה הגיע לרעיון עוד בימים שלמד באוניברסיטת קרנגי (Carnegie University) ועבד בבית קפה סמוך לקמפוס האוניברסיטה. בית הקפה יצר קשר עם קבוצה מקומית בשביל לפנות שאריות של קפה לצורך דישון. בתקופת מגפת הקורונה, נערמו שאריות הפולים בחוץ כי לא היה מי שיאסוף אותן. בעל המקום אמר לריברה לזרוק אותן, אך הסטודנט חשב על פתרון יצירתי. "חשבתי שאני יכול לעשות משהו מועיל עם כמות קפה כזאת. למדתי שמדפסות תלת-ממד משתמשות בעיקר בחומרים תרמופלסטיים. חומרים כאלו מתפרקים בתוך האדמה אחרי עד אלף שנים."

המחשבה של ריברה הייתה להחליף את הפלסטיק המזהם בחומר זמין ובריא יותר. פולי הקפה מעורבבים עם כמה חומרים כגון מסטיק צלולוזה ומסטיק זנטן (xanthan gum). הכול יחד יוצר סוג של משחה שאפשר להזריק לתוך מדפסת תלת-ממד.

למרות ההתקדמות, מייקל ריברה לא מאמין שהדפסת קפה תתפוס בעתיד כשיטה מוצלחת. בשבילו זה רק צעד לכיוון שיטות הדפסה בנות-קיימה חדשניות שעשויות מתישהו להחליף פלסטיק.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן