מגה מיכשור
מדורים
ציוד לתהליכי ייצור
אוטומציה
לעמוד קודם

ניהול מי שופכין באמצעות שליטה בזמן אמת

31/10/2021
זמן קריאה: 2.5 דק'

אוטומציה במפעל לטיפול במי שופכין, אשר מקבלת ביטוי פרקטי באמצעות יכולות אנליטיות מקוונות ושליטה בזמן אמת (RTC), עוזרת למפעילים בכל רמת מיומנות להיות אפקטיביים בניהול יעיל של הטיפול.

השגת יעדי טיפול במי שופכין באופן היעיל ביותר נתמכת בדרך כלל על ידי גישת "מעגל מלא" בנוגע להליכי חישת פרמטרים, ניהול מידע ובקרת תהליכים. גישה זו מאפשרת למפעילים להיות פרואקטיביים בניהול כל ההיבטים של פעולות המפעל, במקום לטפל רק במצב ספציפי. הרכבה של יכולות מודולריות כאבני בניין למערכת ניהול תהליכים גדולה יותר, עשויה לשפר הן את השליטה הפנים ביתית הן את השליטה באתר המרוחק, ולהשיג השפעה חיובית יותר על כל האספקטים של המבצע - תאימות לתקנות, חיסכון בעלויות, מיתקנים מרוחקים, ניהול נתונים, אופטימיזציה של תהליכים ואף תחזוקת חיישנים.

 

 

קבלת החלטות טובה יותר הנוגעת לניהול פרו-אקטיבי של מי שופכין מתחילה עם ידע בזמן אמת על מה שקורה בתהליך, מחיישנים מקוונים וכלים אנליטיים אשר מסוגלים לזהות טרנדים מתחלפים בכימיה של התהליך ולתקשר עמם, וכן לזהות שינויים בביצועי החיישנים. המידע הזה הוא רק הצעד הראשון. היכולת להגיב אליו באופן מבוקר ומדויק עושה את ההבדל. באופן קולקטיבי, יכולות אלו מאפשרות למפעילים לספק את היתרונות המעשיים האלה בעת ניטור וניהול תהליכי ממקום מרכזי:

  • למקסם את זמן הפעילות של המערכת ולעזור לתהליכי הטיפול לרוץ באופן יעיל וחסכוני.
  • להתאים תהליכים לדרישות הרגולטוריות ולוודא שמערכות הטיפול בשפכים מסוגלות להתמודד עם עומסים בלתי צפויים.
  • לצמצם את דרישות העבודה וחוסר היעילות הכלכלי שבביקורים באזורים מרוחקים.
  • ליצור חיסכון מיידי בעלויות אנרגיה וכימיקלים ולספק ניתוח תהליכים כדי למקסם את התשואה על ההשקעה בטווח הארוך.

שמירה על ניטור ובקרה בזמן אמת תלויה בחישה מדויקת ואמינה של הרכב השפכים. דיאגנוסטיקה חזויה של פעילות חיישן הולכת בד בבד עם בקרי ניתוח מקוונים למים ו-RTC. משתלם גם לשקול כלים אוטומטיים כדי לחקור אפשרויות תכנון ובקרה המשפיעים על יעילות הטיפול בשפכים במגוון פרמטרים. פעולה זו עשויה ליצור נקודת מבט רחבה יותר והערכה מחודשת להזדמנויות ש-RTC מציע.

ניטור אוטומטי ותגובה בזמן אמת לתנאים משתנים מאפשרים ניהול פרואקטיבי מכל הבחינות בתהליך הטיפול במי שופכין. מלבד הגנה מפני קנסות בגלל אי עמידה בתקנים, יכולות ה-RTC המוגדרות להלן עוזרות למטב את כמות האנרגיה הנחוצה לאוורור ואת עלות התוספים הכימיים המשמשים להסרת חומרים מזינים וביו-סולריים:

  • הסרת פוספט: התאמה בזמן אמת של מינון כימי עוזרת לשמור על ערכי זרחן עקביים עם שימוש כימי אופטימלי. כך פתרון אוטומטי של RTC מצמצם עלויות בפעולות הקשורות לטיפול במי שופכין ב-28%.
  • ניטריפיקציה/ניטרול: גישה זו מותאמת לצרכים של ריאקטורים סדרתיים ומי שופכין הפועלים לסירוגין. היא מסתמכת על תזמון אופטימלי של מעגלי ניטריפיקציה ודני-טריפיקציה בהתבסס על מדידות רצופות של אמוניום וריכוזי ניטרייט, ומפחיתה צריכת אנרגיה תוך ניהול אוורור על פי דרישות עומס.
  • עיבוד ביו-סולידי: ניטור ביו-סולידים במספר נקודות בתהליך הטיפול במי שופכין עשוי להגביר את יעילות המפעל על ידי צמצום הצורך בכימיקלים פולימריים ושיפור ביצועי סחיטה.
  • בקרת אוורור המבוססת על אמוניום: שימוש בלולאה פתוחה/סגורה כדי להתאים את רמת האוורור האופטימלי ואת ריכוז החמצן האופטימלי (DO) בטיפול חמצון ביולוגי במי שופכין כדי לשמור על רמה רצויה של אמוניום.


מקור: www.wateronline.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן