סטארט־אפ רובוטים ישקיע 100 מיליון דולר
חברת הרובוטיקה Beyond Imagination, שהוקמה על ידי חזאי הבינה המלאכותית ריי קורצוויל והמדען והיזם הארי קלור, הודיעה כי קרן ההון סיכון Gauntlet Ventures תוביל סבב גיוס B של 100 מיליון דולר, בהשקעה שתעניק לסטארט־אפ שווי של חצי מיליארד דולר. מדובר בסכום יוצא דופן שממצב את החברה בחזית המרוץ הגלובלי לפיתוח רובוטים דמויי־אדם מבוססי AI.
קורצוויל, מהדמויות הבולטות בעולם הבינה המלאכותית והעתידנות, נודע בזכות חזון ה"סינגולריות" - נקודת הזמן (2045) שבה AI ישתווה לאינטליגנציה האנושית ואף יעבור אותה. רעיונותיו, שבעבר נחשבו מדע בדיוני, מתקרבים למציאות בעיני תעשיית הטכנולוגיה.
Beyond Imagination מתמקדת בפיתוח הרובוט Beyond Bot - רובוט דמוי אדם שמלווה במערכות בינה מלאכותית מתקדמות. לדברי אוליבר קרמק, שותף מייסד ב־Gauntlet Ventures, החברה מתכננת להטמיע את הרובוטים בתעשיות מתקדמות, בהן מפעלי תרופות, ייצור שבבים והתעשייה הכבדה. הרובוטים כבר נמצאים בניסויים ראשוניים, והשלב הבא הוא פריסה רחבה אצל תאגידים גדולים כדי לתת מענה למחסור הגובר בעובדים מיומנים בשוק האמריקני והגלובלי.
בין התומכים בחברה: מנכ"ל החברה פול ג'ייקובס (לשעבר קוואלקום), המרצה טוני רובינס ויו"ר פאראמונט לשעבר, ג'ים ג'יאנופולוס. הרקע להשקעה הכבדה הוא מרוץ עולמי בין חברות כגון NVIDIA, מטא (פייסבוק) וטסלה לצד סטארט־אפים חדשניים, להביא לשוק רובוטים חכמים שיהיו מסוגלים לעבוד לצד בני אדם ולהשתלב בפס הייצור. אילון מאסק, לדוגמה, הודיע כבר בשנה שעברה כי "הושגה התקדמות רבה" בפיתוח הרובוט Optimus של טסלה, שנועד לבצע משימות יומיומיות.
על אף ההתלהבות מהפוטנציאל, חברות הרובוטיקה עדיין מתמודדות עם אתגרים טכנולוגיים: תחום ה־AI הלשוני התקדם במהירות והביא לפריצות דרך בצ'אטבוטים, ואילו היישום הפיזי של AI ברובוטים מורכב הרבה יותר ומצריך איסוף מסיבי של דאטה מהעולם האמיתי. החברות משקיעות סכומי עתק באיסוף הנתונים הדרושים כדי לאמן את הדגמים כך שיתפקדו בסביבות ייצור.
Beyond Imagination שואפת לקדם את התעשייה שלב נוסף עם Aura - מערכת הפעלה אוניברסלית שתאפשר אינטגרציה של רובוטים, בני אדם ומכונות ישנות בפס הייצור, תוך שיתוף פעולה חכם. ההשקעה הצפויה ממקמת את Beyond Imagination בליבת תחרות הרובוטיקה, ומסמנת את התחזקותו של תחום הרובוטים הדמויי־אדם כמנוע צמיחה עתידי בתעשייה האמריקנית ובתעשייה העולמית.