מגה מיכשור
מדורים
רובוטיקה
לעמוד קודם

רובוטים שמאיצים בישול של בירה

16/08/2023
זמן קריאה: 1 דק'

מבשלות בירה מודרניות משתפרות מרגע לרגע, מעלות סטנדרטים ומציעות דרכים חדשניות לייצור המשקה האלכוהולי. כעת חוקרים בתחום מוסיפים אופציה מעניינת: האצת תהליך הבישול באמצעות רובוטים קטנים. הם אפילו קיבלו שם: בירה-בוטים (BeerBots). על פי הטכנולוגיה החדשה, חבילות שמרים מגנטיות עובדות באופן עצמאי ומאיצות את תהליך הפרמנטציה. כך יורד מהפרק שלב שלם של סינון בירה, ולכן תהליך ההכנה נעשה הרבה יותר מהיר.

בירה היא אחד המשקאות הפופולריים בעולם, אבל דרך ההכנה והחליטה שלה נמשכת הרבה זמן ומצריכה מאמץ רב. בשלב הראשון צריך להפיק סוכרים מהדגנים כדי ליצור תמצית מימית מיוחדת. אחר כך השמרים מעבירים את הסוכרים את תהליך הפרמנטציה והופכים אותם לאלכוהול, גז של פחמן דו-חמצני וחלקי טעם. השלב הזה עשוי להימשך עד חודש, ובמהלכו החומר עלול להיחשף לחיידקים מזיקים ולהיפגע מהם.

חוקרים רבים חיפשו דרכים למנוע השפעה של חומרים מזיקים, ואחת מהן היא לעטוף את השמרים בקפסולות פולימריות. עקב כך תהליך החליטה אמור להיות מהיר יותר.

מרטין פומרה (Martin Pumera) ושותפיו רצו ליצור בוט עצמאי שיאיץ את תהליך הפרמנטציה ויקל את ההפרדה של שמרים מהבירה המוכנה. לשם כך הם יצרו קפסולות שמשלבות שמרים פעילים, חלקיקים של חמצן מגנטי (magnetic iron oxide) ונתרן אלגינט. התוצאה של החיבור הזה עוברת לתערובת כלור ברזלית. כך תהליכים כימיים שמופעלים על ידי קפסולות רובוטיות עצמאיות, יכולים להאיץ שיטות בישול של בירה ולחסוך זמן במידה ניכרת.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן