מגה מיכשור
ניוזלטר מגה מיכשור
ניוזלטר מגה מיכשור 27
לעמוד קודם

כיצד AI פועל בזירה הביטחונית

10/03/2024
זמן קריאה: 1 דק'

בינה מלאכותית נמצאת באור הזרקורים בזמן האחרון, וזה לא תמיד מסיבות חיוביות. ועידת מסחר פדרלית (Federal Trade Commission) של ארצות הברית החמירה לאחרונה חוקים וכללים שקשורים לשימוש ב-AI ויכולות של הטכנולוגיה לחקות דמויות וקולות של אנשים אמיתיים. בצבא, האמינות של בינה מלאכותית קשורה לאסטרטגיה של משרד הביטחון. גורמים במשרד קוראים לשלב בינה מלאכותית בכל מישור אפשרי. האתגר הוא לדעת לזהות איפה כלים של בינה מלאכותית עשויים לסייע ולעזור באמת, ולא להיהפך לכלי נשק ותעמולה. נכון לעכשיו, הצבא האמריקני מתקדם בזהירות עם שילוב מערכות AI. בכל זאת, יש כבר כמה תחומים שבהם הטכנולוגיה מוכיחה את עצמה כחיונית.

מרכז אימון צבאי בפורט קרסון (Fort Carson) שנמצא במדינת קולורדו כבר משלב פיתוחים טכנולוגיים במאמץ לעזור לחיילים לשפר את כישורי הירי, המודעות הטקטית בשדה הקרב וקבלת ההחלטות במצבי חירום. לפי דיווחים מטעם גורמים צבאיים בתקשורת, קבוצת כוחות מיוחדים מוטסת (10th Special Forces Airborne Group) השלימה קורס אימון שבו בינה מלאכותית בנתה תרגילים והציבה משימות לחיילים. שיטת האימון החדשנית מתבצעת דרך תוכנית וירטואלית Virtia ונראית יותר כמו משחק מחשב מתוחכם. מערכת האימון הממוחשבת מדמה לא רק מטווחי ירי אלא גם סיטואציות שבהן הקרב מתחולל בסביבה אזרחית ויש בה אזרחים או בלתי מעורבים שאסור לפגוע בהם.

במדינות אחרות, בינה מלאכותית מתגייסת לעזרה בתהליכים לוגיסטיים ובעבודה מול כוח אדם. בבריטניה, אחד האתגרים הגדולים שהצבא עומד מולו כיום הוא מחסור חמור במתגייסים. אחת הסיבות למחסור היא תהליך ביורוקרטי מייגע. גם אם האזרח המגויס מוכן להצטרף לחיל מיידית, תהליך הרישום יארך עד כמה חודשים. לפי משרד הביטחון הבריטי, כלי בינה מלאכותית עשויים לקצר את תהליך הגיוס וההרשמה במידה רבה. כמות הניירת הרפואית שמצריכה בדיקות מעמיקות עשויה להגיע ל-100 דפים לבן אדם. בינה מלאכותית עשויה לחסוך את מאמץ האנושי במצב כזה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן