מגה משאיות
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

מיצובישי פוסו והינו התמזגו ל־ARCHION

27/11/2025
זמן קריאה: 1 דק'

לאחרונה נוצר מיזוג יפני איכותי בתחום המשאיות. תאגיד המשאיות והאוטובוסים מיצובישי פוסו, חלק ממשפחת המשאיות מרצדס, וחברת הינו מוטורס (של טויוטה) הכריזו על שם חברת האחזקות החדשה, ARCHION, שעתידה להתחיל לפעול ב-1 באפריל 2026. המיזוג בין שתי השחקניות הגדולות הוכרז מוקדם יותר השנה על ידי מרצדס משאיות וחברת טויוטה מוטור.

השם ARCHION מגלם את מהות ה"קשתות" המייצגות את הקשר בין החברות לבעלי העניין שלהן ובין זו לזו. החלק 'arches' מסמל את הקשר בין החברות לבעלי העניין שלהן ובין החברות עצמן. החלק 'eons' מסמל את יצירת עתיד התחבורה (the creation of the future of transportation) וקשר לדור הבא ולחיים טובים יותר.

כעת החברות יחקרו כיצד לשלב בין פלטפורמות הרכבים הכבדים, הבינוניים והקלים שלהן כדי לשפר את התחרותיות של המוצרים ואת יעילות העלויות ולאפשר השקות מוצרים מהירות יותר. יתרה מזו, שימוש בדגמים משני המותגים מבטיח תיק מוצרים מקיף יותר ללקוחות תוך שמירה על המאפיינים של כל מותג.

מבחינת מפעלי הייצור, עד סוף 2028 חמשת אתרי ייצור המשאיות המקומיים יאוחדו בשלושה מיקומים: מפעל קוואסאקי (קוואסאקי סיטי, מחוז קאנאגאווה), מפעל קוגה (קוגה סיטי, מחוז איבראקי) ומפעל ניטה (אוטה סיטי, מחוז גונמה). מפעל החומרה של Hino יועבר לתאגיד טויוטה מוטור. פעילות מפעל נאקאטסו של מיצובישי פוסו תאוחד במפעל קוואסאקי.

על ידי מינוף ההון הטכנולוגי ויתרונות הגודל של רשת המשאיות של טויוטה ומרצדס, קבוצת ARCHION תפתח מוצרים מובילים בשוק בכל מגזרי המשאיות הנקיות (ZEV). בתחום המימן בפרט, קבוצת ARCHION תשתמש במומחיות ובשיתוף הפעולה המשולב של טויוטה ודיימלר משאיות. בהתבסס על הסינרגיות שתוארו לעיל, שני המותגים הנפרדים FUSO ו־HINO ישפרו את ערכם זה של זה באמצעות תחרות בריאה בשוק.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן