מגה פרמיום
ניוזלטר מגה פרימיום
מגה פרימיום גיליון 206
לעמוד קודם

מזראטי גרסה חשמלית, FOLGORE

18/06/2024
זמן קריאה: 2 דק'

סמלת, יבואנית מזראטי בישראל, מאפשרת להזמין את רכבי מזראטי מהמשפחה החשמלית, רמת גימור FOLGORE ("ברק" באיטלקית). מערכות ההנעה המבוססות חשמל ימלאו תפקיד מפתח באסטרטגיה העתידית של מזראטי, עם התחייבות לייצר גרסאות חשמליות לכל הדגמים שלה עד שנת 2025 ולעבור ליצור כלי רכב חשמליים במלואם משנת 2030. הרכבים צפויים להגיע ארצה במהלך הרבעון הרביעי של שנת 2024.

ארכיטקטורת הרכב Grecale Folgore ייעודית למערכת הנעה חשמלית לשימוש יום יומי, וככזאת היא מצוידת בסוללה בנפח 105kWh ובטכנולוגיית 400V. לגרקלה הנעה כפולה עם הספק מרבי של 410kW (550 כ''ס) ומומנט מרבי של 82.6 קג''מ. הטווח המרבי הוא 501 ק''מ, והצריכה לק''מ היא 239Wh/Km. הגרקלה יכולה להגיע למהירות מרבית של 220 קמ''ש ולהאיץ מ-0 ל-100 קמ''ש ב-4.1 שניות.

הרכב ייטען בטעינה מהירה DC עד 150kW (20%-80%) תוך 30 דקות, ובטעינה רגילה AC עד 22kW (0%-100%) תוך 5 שעות ו-15 דקות.

פנים הרכב יגיע כסטנדרט עם דוושות ספורט מאלומיניום, הגה מעור מתכוונן חשמלית כולל מנופי רגנרציה, חיפוי פנימי בטקסטורת Copper 3D Carbon, מושבים מחוממים עם תפירת קונטרסט, מתכווננים ל-14 כיוונים, כולל זיכרונות למושב הנהג, תאורת אווירה, 4 כניסות USB, בקרת אקלים לשלושה אזורים, מסך שליטה מאחור ואפשרויות רבות להתאמה אישית.

העיצוב החיצוני יכלול סבכה קדמית וטמבון קדמי ייחודיים בעיצוב FOLGORE, פנסי מטריקס LED וחישוקים "20 - מידה 255/45 מלפנים ו-295/40 מאחור - בעיצוב חדש וייעודי לדגם. הרכב יגיע עם מתלי אוויר Skyhook ודאמפרים אקטיביים.

אביזרי הנוחות והמולטימדיה: בורר מצבי נהיגה בעל חמישה מצבים, תא מטען חשמלי, מראות מתכהות פנימיות וחיצוניות, חלונות אחוריים כהים, גג פנורמי נפתח, שעון מרכזי דיגיטלי, לוח מחוונים בגודל 12.3", מסך מולטימדיה בגודל 12.3" ומסך נוחות בגודל 8.8". לשליטה במערכות הרכב, מצלמות 360, מפתח לביש, חיישני חניה קדמיים ואחוריים, HUD, משטח טעינה אלחוטי, מערכת סאונד יוקרתית מבית מותג Sonus Faber בעלת 14 רמקולים.

מערכות בטיחות סטנדרטיות: בקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית שיוט בפקקים, בלימה אוטונומית עם זיהוי הולכי רגל, מערכת שיוט חכמה עם שמירת מהירות, מערכות בטיחות אקטיביות (התערבות בהגה), התרעה על שטחים מתים, התרעה אקטיבית על סטייה מנתיב, התרעה על התנגשות בצמתים, התרעה על עייפות הנהג וזיהוי תמרורים.

למכוניות מהדגמים Granturismo & Grancabario Folgore - מזראטי גראן טוריסמו וגראן קבריו - יחידת הנעה המורכבת משלושה מנועים חשמליים (שניים מאחור ואחד מלפנים), הספק מרבי של 761 כ''ס ו-137.6 קג''מ ותאוצה מ-0 ל-100 קמ''ש ב-2.7 שניות.

בשונה מהגרקאלה המיועדת לשימוש יומי, גראן טוריסמו וגראן קבריו מיועדות גם למסלול ובנויות בטכנולוגיית 800V, בעלות סוללה בקיבולת 92.5kW. לרכב יכולות טעינה AC של עד 22kW ו-DC של עד 300kW בעמדות Super-Fast, לפיכך אפשר להטעין כ-100 ק''מ ב-5 דקות.

רמת גימור FOLGORE ממוקמת כ-Top of The line לצד -TROFEO, וככזאת היא עמוסה בטכנולוגיה, בפינוקים ובאבזור יוקרתי. עיצוב ה-FOLGORE החיצוני והייחודי כולל חישוקי 20 מלפנים ו-21 מאחור, מתלי אוויר, דיפרנציאל אחורי אלקטרוני מוגבל החלקה, מערכת סאונד SF, שלל מערכות בטיחות אקטיביות, מסכי 12.3+8.8 ולוח מחוונים 12.3.

מחירים (ש"ח):

  • Grecale Folgore - 879,900
  • Granturismo Folgore: 1,790,000
  • Grancabario Folgore: 1,890,000

 

מזראטי גרקאלה פולגורה. צילום - מזראטי

מזראטי גראן טוריזמו פולגורה. צילום - מזראטי

מזראטי גראן קבריו פולגורה. צילום - מזראטי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן