מגה קלינטק
אירועים ותערוכות
אירועים ותערוכות בארץ
לעמוד קודם

הרצות וכנס בשבוע אקלים על הבר בת"א

17/06/2024
זמן קריאה: 2 דק'

איך חיידקים יכולים להציל לנו את החיים? כמה כסף אפשר להרוויח מגג הבית? ואיך שיקוע עצים בים השחור יכול לעצור את ההתחממות הגלובלית? עיריית תל אביב-יפו מארגנת את שבוע "אקלים על הבר", 20-16 ביוני 2024.

עיריית תל אביב-יפו מזמינה את כולם ל"אקלים על הבר" - סדרת הרצאות מעוררת מחשבה על האופן שיש להיערך ולהגן על העתיד שלנו. פעילויות אנושיות, בעיקר באמצעות פליטות גזי חממה, גורמות להתחממות גלובלית, לעקב כך לשינויי אקלים אחרים. העלייה של הטמפרטורות ומפלס פני הים, אירועי מזג אוויר קיצוניים וצמצום המגוון הביולוגי הם רק כמה סימנים לאתגרים המרכזיים העומדים בפני האנושות.

"אקלים על הבר" היא סדרת הרצאות בנושאים סביבה וקיימות שמתקיימות בעסקים מקומיים ברחבי העיר. השנה יתקיימו ההרצאות לצד כנס PLANETech World 2024 - כנס מקצועי לטכנולוגיות אקלים בינלאומי שמתקיים בבית המכולות בנמל יפו בשיתוף פעולה עם התאגיד העירוני עיר עולם ותיירות.

ההרצאות יתקיימו בתאריכים 20-16 ביוני 2024 על ידי חברות טכנולוגיה ירוקות שמשתתפות בכנס ויבואו להרצות בבתי קפה וברים ברחבי העיר. הכניסה חופשית בהרשמה מראש באמצעות אתר העירייה.

 

למידע נוסף על האירועים והרשמה להרצאות

ההרצאות שיתקיימו השנה:

  • "חדשנות וקיימות בתחום הרכב": כיצד המעבר מרכבים מסורתיים המונעים הדלק לרכבים המנועים באמצעות חשמל עשוי להיות קל, מהיר ואפקטיבי באמצעות פתרונות חכמים. בהרצאה: סיבות הכרחיות למעבר לרכבי חשמליים כגון הצורך הגובר בהפחתת פליטה של גזי החממה של שימוש ברכבים המונעים על דלק על הסביבה, האתגרים הטכנולוגיים שעומדים בפני חברות במעבר הזה כגון "חרדת הטווח", כיצד העירייה מסייעת לחברות לעבור לציי רכבים חשמליים. ההרצאה תתקיים בבר דנים, יום ראשון, 16.6 בשעה 18:30.
  • "חיידקים, קיימות ואקלים - פתרונות שאפשר ללמוד מהטבע": ד"ר אמיר זלוטקין בהרצאה על פיתוח חומרים ידידותיים לסביבה להתמודדות עם בעיות של זיהומים חיידקיים ברפואה ובתעשייה, תוך שימוש במחקר של חומרים טבעיים שפותחו על ידי הטבע. ההרצאה תתקיים בקפה גרונימן, יום שני, 17.6 בשעה 19:30.
  • "שיקוע עצים בים השחור כפתרון סביבתי": בהרצאה נסקור את הפתרון החדשני של חברת ריוויינד לשינוע ואחסון של פחמן אורגני בקרקעית הים לתקופות גיאולוגיות. נעמיק בתהליך הטבעי המתבצע במים עמוקים וחסרי חמצן כגון הים השחור, ונבחן את המחקר הביו-גיאו-כימי שתומך בשיטה זו. ניתאי, בעל תואר דוקטור לגיאוכימיה ממכון ויצמן, מוביל את המדע בחברת ריווינד ויעביר את ההרצאה שתתקיים באוקינאווה לבונטין, יום שלישי, 18.6, בשעה 18:30.
  • "איך הופכים את טעינת הרכבים לנושא לפשוט?": בהרצאה נדבר על המעבר לרכבים חשמליים ומה עושה מי שאין לו חניה פרטית או אפשרות להתקין מטען בבית. בטרי מפתחת פתרונות טעינה רובוטית לרכבים חשמליים שיודעים לאגור אנרגיה ולטעון כל רכב בחניון ללא צורך בפריסת תשתית טעינה. החברה המרצה: BaTTeRi. ההרצאה תתקיים ביום רביעי, 19.6.24 בשעה 19:00, קפה מייקרס, מזא"ה 4.
  • "כמה כסף אפשר לעשות מהגג שלי?": איך באמצעות טכנולוגיה פרצנו חסמים שמאפשרים למאות בעלי בתים בישראל להתקין מערכות סולרית ואגירה. ההרצאה מאת חברת GreenDays תתקיים בבוטי שרונה, יום חמישי, 20.6, בשעה 18:30.

לפרטים נוספים: דוברות עיריית תל אביב-יפו, 03-7244720, dovertlv@tel-aviv.gov.il

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן