מגה קלינטק
חדשות
חדשות אנרגיה
לעמוד קודם

מיזמי אנרגיה נקייה מבטלים תוכניות

07/05/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

יצרני אנרגיה נקייה בארה"ב ביטלו, סגרו או צמצמו פרויקטים בהיקף של כמעט שמונה מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2025 על רקע צמצום התמיכה הממשלתית בתחום מצד ממשל דונלד טראמפ. ארגון E2, הפועל לקידום אנרגיה נקייה, דיווח על הביטולים כחלק ממעקב חודשי אחר השקעות בענף האנרגיה המתחדשת בארה"ב.

זו הפעם הראשונה שהארגון כלל גם ביטולים וצמצומים בדיווחיו - עקב העלייה במספר הפרויקטים הנטושים ברחבי המדינה. בין הפרויקטים שבוטלו: הקמת מפעל סוללות ליתיום של חברת קור פאוור (Kore Power) באריזונה בשווי 1.2 מיליארד דולר ומפעל סוללות של פרייר (Freyr Battery) בג'ורג'יה בשווי 2.6 מיליארד דולר.

ביטולים אלה, שהתפרשו על פני 16 פרויקטים בענפים רוח, שמש וייצור רכבים חשמליים, הם סימן מדאיג נוסף שחברות מהססות להמשיך לקדם פרויקטים בתחום האנרגיה הנקייה בתקופת ממשלו של דונלד טראמפ. לאחר העברת חוק הפחתת האינפלציה בשנת 2022, השקיעו יצרנים מאות מיליארדי דולרים בפרויקטים של אנרגיה מתחדשת כדי לנצל את ההטבות שהחוק העניק, בכלל זה אשראי מס לייצור מקומי, מענקים ומימון ממשלתי.

אולם כעת המצב השתנה. כבר ביומו הראשון כנשיא הורה דונלד טראמפ להקפיא את מימון החוק לצורך בדיקה ממשלתית. בתחילת אפריל הורה שופט פדרלי להחזיר את המימון באופן זמני בזמן שמתנהלת תביעה של שישה ארגוני סביבה נגד המהלך.

טראמפ מבקר באופן קבוע את החוק האקלימי ואת מה שהוא מכנה "החובה לחשמל את הרכב", בהתייחס לצו נשיאותי מ-2021 שחתם עליו הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, שקרא ליעד של 50% רכבים חדשים חשמליים בארה"ב מתוך סך המכירות עד 2030. טראמפ גם התנגד לזיכויי המס לרכבים חשמליים הכלולים בחוק.

לצד אלה, מדיניות המכסים של ממשל טראמפ מכבידה על התעשייה כשהיא מייקרת את עלויות היבוא של רכיבים מרכזיים כגון פנלים סולריים וסוללות לרכב. כך למשל בשנת 2022, כ-88% מיבוא הפנלים הסולריים לארה"ב הגיע ממדינות אסיה, כך לפי נתוני מינהל המידע לאנרגיה של ארה"ב.

למרות גל הביטולים, כמה חברות עדיין משקיעות בארה"ב. בחודש מרס נרשמו השקעות חדשות בסך 1.6 מיליארד דולר בשש מדינות, בהן הקמת מפעל סוללות סולריות בסך 850 אלף דולר על ידי חברת T1 Energy - גלגול חדש של פרייר שסגרה קודם לכן את המפעל בג'ורג'יה. החברה שינתה כיוון והחלה להתמקד באנרגיה סולרית.

לדברי מייקל טימברלייק (Michael Timberlake), מנהל התקשורת של E2, "חברות אנרגיה נקייה עדיין רוצות להשקיע בארה"ב, אך חוסר הוודאות סביב המדיניות של ממשל טראמפ והעתיד של הטבות המס פוגע באופן ברור בענף. אם חוסר הוודאות הזה, שנובע ממדיניות עצמית לא יעילה יימשך, אין ספק שנראה פרויקטים נוספים מוקפאים, אתרי בנייה שייעצרו ואובדן של הזדמנויות תעסוקה."

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן