מגה קלינטק
חדשות
חדשות הידרו
לעמוד קודם

חינוך לקיימות: ישראל תציג לעולם תוכנית לניהול מדויק של משאבי המים

27/06/2023
זמן קריאה: 3 דק'

משבר האקלים וההתחממות הגלובלית מחייבים את המדינות השונות בשיתופי פעולה הדוקים, וזאת במטרה לשלב זרועות ולהציג פתרונות חדשניים שיובילו ליצירת סביבת מחיה טובה יותר לדורות הבאים. אחד משיתופי הפעולה הבולטים בתחום יתקיים במסגרת תוכנית המחקר האירופאית אקוסיסטם (Ecosteam),שתשלב הליכי למידת מיומנויות והטמעת מידע.

התוכנית מאגדת שיתוף ידע בין מדינות שונות בדגש על מערכת החינוך שמטרתה לפעול כדי לשמור ולחנך את האוכלוסייה על אקולוגיה ושימור איכות הסביבה בשביל לשמור על כדור הארץ שלנו, ולייצר מתודולוגיות לחינוך בר קיימא. מדובר בפרויקט בינלאומי שפועל בתחום הסביבה וחינוך האוכלוסייה לשימור הסביבה.

הפרויקט עוסק בתחומים המרכזיים הנוגעים בנושא הקיימות ובדגש על מים, אנרגיה, תחבורה ומחזור חכם על ידי שיטת לימוד סטים - STEAM כראשי תיבות למדע, טכנולוגיה, הנדסה, אומנות ומתמטיקה.

במסגרת השותפות הנוכחית ישראל תוביל את תחום המים, כאשר השותפות מחו"ל יהיו איטליה בתחומי האנרגיה, יוון בתחומי התחבורה וקרואטיה בתחומי המחזור חכם, כאשר יוזמת הפרויקט ומעורבות ישראל בפרויקט נעשתה בהתנדבות של עמותת המכון הישראלי לערים חכמות, בית הספר הרב תחומי הולץ חיל האוויר וחברת מקורות. כזכור, ישראל מובילה בעולם במחזור מי שתיה לטובת שימושי חקלאות (כ-85% ממי השתייה ממוחזרים, כאשר במקום השני והרחוק ניצבת ספרד עם רף מחזור של כ-30% בלבד), שימוש במתקני ההתפלה (שמספקים כ-70% ממי השתיה) וניהול מערכת מים אינטגרטיבית.

על פי התכנון, תלמידי כיתה ט' ילמדו בסמסטר הראשון של שנת 2024 על אתגרי המים בעידן הנוכחי. מומחי חברת מקורות יעבירו את המידע על האתגרים המרכזיים במשק המים בעידן של שינוי אקלימי קיצוני, כאשר התוצר הסופי יהיה פיתוח פתרונות חכמים לשימוש במשק המים המקומי או במדינות זרות. מומחי מקורות ישמשו להם כמנטורים וישתפו פעולה במורי בית הספר ובחונכים שיוצמדו לתלמידים.

בהולץ מחדדים שזהו שיתוף פעולה ייחודי בו התלמידים ילמדו מתוך עשייה, יציעו פתרונותיהם על פי שיטת ה- PBL - Project Based Learning, שיטה המבוססת על ידי למידה אקטיבית המשלבת בין עשייה לחקירה ולרכישת ידע. התלמידים ילמדו איך לעצב פתרון חכם כסטארט אפ בעזרת המומחים של מקורות. ובסוף הסמסטר התלמידים יציגו את הפרויקט כפיטץ' באנגלית כחלק מהאקוספים.

השותפה המרכזית והרוח החיה לחיבור מקורות ובית הספר הולץ עמל לתוכנית האקוספים הינה ד"ר עדנה פשר, יושבת ראש עמותת המכון הישראלי לערים חכמות, עדנה פשר מומחית לניהול חדשנות בעיקר בנושא ערים חכמות וגם חינוך חכם, הייתה מורה בבית ספר בעברה ועוסקת כבר למעלה מ-45 שנה בייעוץ ארגוני וסיוע לעיריות וספקי טכנולוגיה במימוש חזון ערים חכמות. דר' עדנה פשר מציינת גם ש"חינוך חכם זה לב ליבה של עיר חכמה".

 

 

מנהלת בית הספר הולץ, שרית מלמד אומרת ש"צוות המורים של ביה״ס רתום בהתרגשות וצפייה, זהו פרויקט ברמה בינלאומית המחייב אותנו לייצג את מערכת החינוך של ישראל, באיחוד האירופי. בהולץ חיל האוויר, יש לנו את מיטב הנוער והמורים ויחד עם שותפים מצוינים, מומחי תוכן ברמה עולמית מחברת מקורות, בהובלת ד״ר פשר נגיע לפתרונות יצירתיים. זו הזדמנות נהדרת לתת במה לחינוך ולחשיבה היזמית בישראל. אני בטוחה שחשיפת התלמידים לסוגיות אמיתיות שדורשות מענה בנושא משק המים ולמומחי תוכן בשילוב שיטות לימוד שמשלבות מיומנויות STEAM יעצימו את התלמידים וייתנו להם כלים להתמודד בעתיד."

סמנכ"ל הנדסה בחברת מקורות, יוסי יעקבי מסכם ש"משק המים הישראלי נחשב מהמובילים בעולם זה שנים רבות בהובלתה ההנדסית והטכנולוגית של חברת מקורות. ההתמודדות המוצלחת עם בצורת, שילוב אינטרגרטיבי של מגוון מקורות מים יחד עם יישום טכנולוגיות מים פורצות דרך הביאו לכך שמקורות משמשת מודל בינלאומי ומייצאת הידע ברחבי העולם. מקורות גאה לקחת חלק בתוכנית אירופית העוסקת בתחום המים תוך שילובם של מורי ותלמידי בית הספר הולץ עמל בהובלתה של המנהלת שרית מלמד".

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן