מגה קלינטק
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

אצות לשיפור מצב האוויר

28/07/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

שירותי סטרימינג, גיבויי ענן, שיחות וידאו ויישומי רשת רבים אחרים שכבר מזמן נהיו חלק משגרת חיינו מגדילים אקספוננציאלית את כמות הנתונים שמאוחסנים בחוות השרתים ואיתם את כמות האנרגיה שנדרשת לתחזוקה השוטפת של אותם שרתים.

 

 

וילפריד ריטר, מנהל חברת Windcloud 0.4 לאספקת שירותי ענן בגרמניה, החליט לשפר את טביעות האצבע האקולוגיות של חוות השרתים שמשמשת את החברה שלו. היעד שלו הוא לפרק יותר גזי חממה ממה שהוא פולט. בשלב ראשון הוא עשה הסבה לאנרגיה מתכלה כך ש-98% מהחשמל שחוות השרתים שלו צורכת מופקים מאנרגיית רוח הנמצאת בשפע במקום משכנה בקצה הצפוני של גרמניה, והשאר מופק מהשמש ומגז טבעי.

 

 

ואולם התבססות מוחלטת על אנרגיות מתחדשות אינה ההיבט היחיד של "קיימות" (מושג מרכזי בשיח הפוליטי-אקולוגי שמשמעו האפשרות להתקיים ברווחה לאורך זמן במערכת האקולוגית שלנו) שמאפיין את אותה חברה. על גג המבנה של חוות השרתים הוקמה חממה לגידול אצות - כלורלה וספירולינה בשלב זה. האצות גדלות בתוך מכלי מים גדולים שמונחים שורות-שורות על הגג. בטמפרטורת מים של 34 מעלות האצות צומחות ומייצרות פוטוסינתזה, כלומר מפרקות פחמן דו-חמצני ומשפרות בדרך זו את מאזן הפחמן באוויר של המקום. החום הנחוץ לגידול האצות מגיע ממערכת הקירור שפועלת לצינון השרתים במבנה שלמטה, שכן 95% מהחשמל שמשמש לקירור ולתחזוקה של השרתים מומר לאנרגיית חום.

 

 

מלבד שיפור מאזן הפחמן באוויר, האצות העשירות בערכים תזונתיים משמשות כחומר גלם למוצרי מזון וקוסמטיקה. פעם בשבוע מרוקנים את המים מהמכלים, אוספים את האצות, סוחטים ומייבשים אותן, ואז טוחנים אותן ומוכרים כחומר גלם לתעשיית הקוסמטיקה והסופר-פוד.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן