מגה קלינטק
חדשות
חדשות טכנולוגיה
לעמוד קודם

צמצום פליטת הפחמן בתהליך הפקת הפלדה

28/07/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

תעשיית הפלדה היא בין התעשיות המזהמות ביותר. בגרמניה למשל, שהכלכלה שלה מבוססת במידה רבה על פלדה, התעשייה הזו אחראית ל-6% מפליטת הפחמן, עם כ-58 מיליון טונות גז שהיא פולטת מדי שנה. מובן מאליו שכל ניסיון גלובלי להפחתת פליטת הפחמן מחייב שינויים רדיקליים בתעשייה הזו.

האתגר הגדול המונח לפתחה של תעשיית הפלדה הוא זניחת שיטת הייצור המסורתית והמזהמת שמבוססת על שריפת פחם קוקס בתנור רם והחלפתה בטכנולוגיה נקייה יותר. על פי הידע שקיים כיום, ההליך המתאים ביותר להחליף את הטכנולוגיה המזהמת מכונה חיזור ישיר (Direct reduction) של עפרת ברזל באמצעות מימן.

 

 

יצרנית הפלדה טיסנקרופ, המוכרת לישראלים מפרשת הצוללות, אחראית לבדה על כ-2.5% מפליטת הפחמן בגרמניה, וכעת מציגה תוכנית סדורה לצמצום הפליטה ב-30% בעשור הבא. במסגרת פרויקט שנקרא tkH2Steel, היא תקים מיתקן להתכת עפרת ברזל בקנה מידה תעשייתי שיופעל תחילה על ידי גז טבעי ואחר כך על ידי מימן ירוק. השימוש בגז טבעי לבדו חוסך כשני שלישים מפליטת הפחמן הישירה בהשוואה לטכנולוגיה הקודמת. המיתקן החדש אמור להתחיל לפעול ב-2025. זמינות מספקת של מימן ירוק להחלפת הליך הייצור המסורתי תצמצם את פליטת הפחמן של תעשיית הפלדה ב-90%.

התוכנית הקונקרטית של החברה לשנים הקרובות היא להחליף בהדרגה מ-2025 את ארבעת התנורים הרמים במיתקני חיזור ישיר המונעים על ידי מימן. אלה יושלמו בטכנולוגיות התכה חדשניות שיהפכו את חומר הגלם המוצק לברזל גולמי נוזלי. עלויות הפרויקט על פי האומדן של טיסנקרופ הן שני מיליארד יורו בהשקעות עד 2030 ושמונה מיליארד יורו בסך הכול עד להשלמתו.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן