מגה קלינטק
חדשות
חדשות מבנים
לעמוד קודם

טכנולוגיות חדשות לעתיד בר-קיימה

28/06/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

העולם מאמץ במהירות התקדמות טכנולוגית, ותעשיית הבנייה אינה מפגרת מאחור. המגזר נמצא בקצהו של מהפך גדול, שעומד לחולל מהפכה בפרויקטים, עם שיטות מהירות, חכמות יותר ובנות קיימה יותר. הטכנולוגיות החדשות מספקות הזדמנויות לשיפור היעילות, התחרותיות והקיימות. מפתרונות דיור חדשניים ועד לחומרים מתקדמים לבניית כבישים - תעשיית הבנייה מתפתחת בתבונה, תוך שימוש ב-Big Data ובאנליטיקה כדי להשיג יעילות שאין שנייה לה.

שילוב מתודולוגיות חדשות בתהליכים קיימים, מביא יתרונות מוחשיים לחברות בנייה השואפות להקדים את המתחרים. על ידי אימוץ חדשנות, חברות יכולות לשפר את הבטיחות בהריסות מסחריות ולשפר את הביצועים הכוללים. להלן נבחן שלוש טכנולוגיות פורצות דרך שאמורות להשפיע מאוד על ענף הבנייה.

הדפסה בתלת-ממד: הדפסה בתלת-ממדית ידועה גם בשם ייצור תוסף. היא שינתה את הבנייה על ידי הצעת שיטה חסכונית לבניית מבנים. הטכנולוגיה מאפשרת לייצר אובייקטים תלת-ממדיים באמצעות שכבות מדויקות של חומרים המבוססים על מודלים דיגיטליים. מדפסות תלת-ממד בקנה מידה גדול יכולות לבנות רכיבי בניין שלמים ואפילו מבנים שלמים בדיוק וביעילות שאין שני להם.

היתרונות של הדפסה בתלת-ממד בבנייה נרחבים, בהם זמן בנייה מופחת, מזעור בזבוז וחופש עיצוב. אפשר לממש גיאומטריות מורכבות ועיצובים אדריכליים מורכבים שבעבר היו מאתגרים או בלתי ניתנים להשגה בשיטות מסורתיות. יתרה מזו, הדפסה בתלת-ממד מאפשרת התאמה אישית וגמישות כדי לעמוד בדרישות ייחודיות לפרויקט.

בניית מידע מודלים (BIM): מחולל מהפכה בענף הבנייה על ידי שינוי של תכנון, עיצוב וניהול פרויקטים. הטכנולוגיה מספקת ייצוג דיגיטלי מקיף של פרויקט בנייה, תוך שילוב כל הנתונים והמידע הרלוונטיים בפלטפורמה מרכזית.

 

 

BIM מאפשר שיתוף פעולה חלק בין אדריכלים, מהנדסים ואנשי מקצוע בתחום הבנייה, תוך שיפור התקשורת והתיאום. הדמיה בזמן אמת, זיהוי התנגשות וקבלת החלטות משופרת, מתאפשרים באמצעות BIM, ובאמצעותו משתפרת יעילות הפרויקט ומופחתות שגיאות. הערכת עלויות מדויקת, אופטימיזציה של לוחות זמנים וניהול מיתקן יעיל לאורך חיי הפרויקט, הם יתרונות נוספים של אימוץ BIM, שכמו כן מקדם פרודוקטיביות וקיימות בבנייה, ומכווין את הבמה לגישות יעילות יותר ומשתפות יותר.

מל"טים: מל"טים הופיעו ככלים טרנספורמטיביים בענף הבנייה, שחולל מהפכה בתכנון, בניטור ובניהול פרויקטים. הרחפנים מצוידים במצלמות ובחיישנים ברזולוציה גבוהה, ומספקים פרספקטיבה אווירית שבעבר לא הייתה נגישה או יקרה. הם מאפשרים לאנשי מקצוע ללכוד נתונים מפורטים ובזמן אמת באתרי בנייה, ומאפשרים מיפוי טופוגרפי מדויק, ניתוח אתרים ומעקב אחר התקדמות.

מל"טים משפרים את הבטיחות על ידי ביטול הצורך של עובדים לגשת לאזורים מסוכנים או קשים לגישה לצורך בדיקות וסקרים. אפשר לעבד את הנתונים והתמונות שנאספו באמצעות תוכנה מתקדמת ליצירת מודלים תלת-ממדיים, ענני נקודות ומפות אורתו-פסיפס, המספקות תובנות חשובות לבעלי עניין בפרויקט. הטכנולוגיה מאפשרת להקצות משאבים ביעילות, מפחיתה טעויות אנוש ומאפשרת קבלת החלטות יזומה. מזל"טים ייעלו את פעולות הבנייה, ויאפשרו להשלים פרויקטים מהר יותר, בקרת איכות משופרת ושיתוף פעולה משופר בצוות.

לסיכום, תעשיית הבנייה חווה מהפך המונע על ידי טכנולוגיות חדשות. ההתקדמות מאפשרת לחברות לבנות במהירות, בחוכמה ותוך קיימות מוגברת. על ידי אימוץ שיטות חדשניות כגון הדפסה בתלת-ממד, BIM ומזל"טים, חברות בנייה יכולות לפתוח עולם של אפשרויות ולמקם את עצמן בחזית התעשייה. אימוץ הטכנולוגיות לא רק יביא למהפכה, אלא גם יתרום לעתיד בר-קיימה יותר למגזר הבנייה.

 

לקריאה נוספת

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן