מגה קלינטק
חדשות
חדשות מבנים
לעמוד קודם

מדיניות כוללת לרצועת החוף ולמרחב הימי באילת

10/10/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

בדיון שנערך באילת בתחילת ספטמבר גובש מסמך מדיניות המתווה את עקרונות התכנון העתידי ברצועת החוף ובמרחב הימי במפרץ אילת, ואשר מאזן בין הפיתוח הנדרש לבין שמירה על הטבע והנוף. הדיון כלל ועדת עורכים המורכבת מנציגי כל משרדי הממשלה הרלוונטיים, והובל על ידי מנכ"לית מינהל התכנון דלית זילבר, מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי, וראש עיריית אילת אלי לנקרי.

המסמך מציע לראשונה תפיסה כוללת של שימור ופיתוח כלל רצועת החוף והמרחב הימי של אילת. המסמך מותאם למגמות ולשינויים הרצויים והצפויים בעשורים הבאים בתחומי התיירות, המלונאות, התעסוקה וצרכי הקהילה המקומית. הוא מתבסס על ידע אקולוגי עדכני ועל ניסיון מצטבר, עם שמירה על איזון בין פיתוח לשימור. הרעיון המוביל במסמך הוא פיתוח של שני מתחמים בעלי ניגודים משלימים שיביאו קהלי יעד חדשים. מצד אחד, עיבוי והתחדשות מתחם המלונאות הצפוני כמרחב עירוני, ומצד שני "עין סוף" בדרום העיר כמתחם תיירות טבע מדברי. כמו כן מציע המסמך פיתוח מוקדי תיירות מדברית אקולוגית, תוך קביעת עקרונות בינוי ופיתוח המייצרים הרמוניה עם הסביבה - הגדלת השטחים לשמירה על הטבע, הן בחופים והן במרחב הימי, ובכלל זה מתן הנחיות סביבתיות מפורטות לפעילות האנושית ושמירה על המערכת האקולוגית.

 

צילום: פיקיוויקי

 

עוד מפרט המסמך את הצורך בהקמת ארגון ניהול יעד תיירותי עדכני באילת, שיישם את האסטרטגיה התיירותית בעיר לאורך זמן. גוף זה, שיהיה עצמאי וללא כוונת רווח, ייצר הכנסות עצמאיות וישלב בעלי עניין ציבוריים, פרטיים, מלכ"רים וחוקרים אקדמיים מהאזור. הגוף יהיה מורכב מבעלי עניין: תאגיד התיירות של אילת, התאחדות בתי המלון, משרד התיירות, תושבי העיר, מסעדנים, מפעילי אטרקציות, סוחרים, רשות הטבע והגנים הלאומיים, אנשי אקדמיה מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות של אוניברסיטת בן גוריון באילת.

בדיון הוחלט להעביר את מסמך המדיניות לוועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה (ולנת"ע), ולאחר מכן לאישור סופי במועצה הארצית לתכנון ובניה.

 

הדמיה: מייזליץ כסיף רויטמן אדריכלים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן